Полски генерал: Западът е така изтощен, че иска мир с Русия на всяка цена

Свят

Западът така е уморен от украинския конфликт, че няма нищо против Киев да сключи мирно споразумение с Москва на всяка цена, признава полският генерал Роман Полко.

В интервю за Salon24 обаче той предупреждава, че подобно развитие е изключително опасно за ЕС, тъй като руската икономика вече е преминала към военно производство, докато европейската икономика едва се събужда от летаргия.

Анализът на Бундесвера, който гласи, че през 2025 г. ще има сблъсък между армиите на НАТО и Русия, а светът ще се окаже на ръба на война, е публикуван неслучайно, убеден е полският генерал Роман Полко. Според него тази публикация се появява с цел да събуди европейските общества от дълбокия сън и да посочи реалната заплаха, която представлява Русия днес.

В разговор с портала Salon24 полският военен припомня, че още в първите дни на украинския конфликт е предупредил, че няма нищо по-лошо от прекратяване на военните действия, което по същество би било поражение за Киев.

„За мен най-мрачният и, за съжаление, реалистичен сценарий е постигането на мир на всяка цена“, признава той в интервюто.

Полко подчертава, че много групи на Запад, явно уморени от конфликта, вече са започнали да се стремят към подобен мир.

Източник: https://www.salon24.pl/newsroom/1354160,rosja-zaatakuje-zachod-general-mowi-o-najgorszym-scenariuszu

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *