Експерт от Киев: Руската офанзива ще започне още през следващата седмица

Свят

Русия е готова да започне ново мащабно настъпление срещу Украйна през февруари. Това може да се случи още през следващата седмица.

 

Това е заявил Александър Данилюк, член-кореспондент на британския Кралски институт за изследвания в областта на отбраната и сигурността (RUSI), съобщава „УНИАН“.

„Руснаците явно са планирали настъпление през февруари. Може дори да започне следващата седмица. Ако не започне, това е единствено защото искат да отстранят всички проблеми с планирането и изпълнението“, казва Данилюк.

Експертът отбелязва, че качеството на обучението на тези руски армейски части може да бъде по-лошо от това на тези, които нахлуха в Украйна на 24 февруари 2022 г., само че не трябва да се разчита много на това, понеже повечето армейски части се обучават вече четири месеца.

„В същото време трябва да разберем, че в началото на „военната операция“ имахме голям късмет, защото тези огромни руски колони, които нахлуха в Украйна нямаха за цел да изравнят всичко със земята.

– Такава ситуация вече няма да се случва. Ще има нормална логистика и много други неща. Най-важното е, че ще има количествено предимство, каквото нямаше през миналата година“, добавя Данилюк.

Той също така предупреждава, че не бива да се разчита на военната помощ, обявена на срещата на върха в Рамщайн в края на януари. Малко вероятно е тя да пристигне в Украйна навреме за предстоящите няколко решаващи месеца.

Tagged

1 thought on “Експерт от Киев: Руската офанзива ще започне още през следващата седмица

  1. Още през септември посочих, че до края на февруари всичко ще бъде решено! Не е много трудно! Просто трябва да са ти чели и да си добре научил съответната професия! Не всеки може да я усвои и практикува!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *