Експерт от спецслужбите обясни защо в Одеса новата учебна година ще започне по руската програма!

Свят

Активизирането на действията на руските въоръжени сили по Черноморското крайбрежие показва началото на настъплението на руската армия към Одеса. Така смята бившият ръководител на разформированата израелска спецслужба „Натив“ Яков Кедми.

 

Кедми разкри в YouTube канала си, какво е имал предвид президентът Путин като обяви, че „се откриват перспективи за настъпателна операция извън Донбас“. Руският президент направи това изказване по време на обсъждане с представители на Генералния щаб и армейското командване.  Според експертът и бивш началник на спецслужбите, държавният глава на РФ е имал предвид, че се открива възможност за „естествен и бърз напредък в южна посока към Одеса“.

„До началото на учебната година Одеса ще бъде освободена. Учебната година ще започне по руската програма“, прогнозира Кедми, отбелязвайки, че тези дати могат да се изместят с няколко седмици.

Според него настъплението на южния фронт сега върви „бавно, но сигурно – в съответствие с разработения подход и съответните заповеди“.

Въоръжените сили на Руската федерация изпращат все повече военна техника на бойни позиции в Донбас, пишат руските медии.

На територията на Донбас се привличат все повече модерни бойни машини. Така например журналистите се запознаха с руската бойна машина за поддръжка на танкове „Терминатор“. Предназначена е да действа като част от танкови формирования за унищожаване на противотанкови оръжия на противника: за ефективно потискане на живата сила, оборудвана с гранатомети, противотанкови системи и малки оръжия. Според журналисти техниката се е придвижвала към фронта край Северск.

По-рано московските издания писаха, че руските въоръжени сили, съвместно с части от ЛНР и ДНР са поели контрола над пътищата за изтегляне на въоръжените сили на Украйна от Северск и Соледар. Отчасти войските на украинската армия могат да излязат на малки групи по черни пътища от Северск, но само в посока Соледар.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *