Експерт по сигурността посочи голям гаф на хладнокръвния килър, ликвидирал Нотариуса

България отблизо

Доказан следовател се произнесе, че убият с прозвището Нотаируса е имал много връзки с магистрати и прокурори. Имам първична информация по темата. Сам човек не може да прави изнудване, очевидно тук става въпрос за организирана престъпност.

 

Най-вероятната теза ще бъде, че мотивите за това убийство се коренят в желанието да бъде отстранен неудобен свидетел, за да не се разприказва и да разкрие много сериозни зависимости. Това заяви пред Bulgaria ON AIR експертът по национална сигурност Славчо Велков, коментирайки показното убийство на Мартин Божанов – Нотариуса.

Велков подчерта, че убийството е извършено по особено показен начин – жесток и назидателен, пред семейството на Божанов.

„Което означава, че убиецът е професионалист и не могат да му повлияят странични фактори. Извършено е на място, където може да се види, без притеснения, че там има система за охрана.

Извършителят е бил толкова сигурен в това което върши, защото е бил добре защитен от нещо невидимо зад него. Поръчителите на престъплението могат да си позволят показни условия за извършване на убийство“, каза още експертът по сигурност.

Велков смята, че едва ли ще се стигне до положителен резултат от разследването на убийството на Мартин Божанов. По думите му виждаме само жертвите на показните убийства, но не знаем кой стои от другата страна.

„Убиецът изобщо не се е впечатлил, че там е майката, съпругата, децата на убития. Изучавали са поведението на този човек, маршрутите му, къде ходи, с какво, има ли защита около себе си. И е избран удобният момент.

Само извършител с желязна психика би застрелял един баща пред очите на децата му. Не е добре за него, че е намерена гилза. Означава, че може да са възникнали непредвидени обстоятелства, които са попречили да бъдат ликвидирани доказателствата“, подчерта гостът.

„Съпругата му е служител на МВР. За нея е имало искане да бъде отнет допускът ѝ за класифицирана информация и да бъде освободена. Впоследствие съдът я връща на работа на друга длъжност. Впоследствие тя излиза по майчинство.

Извършителят не се е притеснявал, че тя може да го види и да даде достатъчно информация след това. Твърде възможно е съпругата да е видяла извършителя“, допусна Велков.

По думите му някой някъде е възпрепятствал 4-те производства срещу Мартин Божанов да стигнат до съда. Производствата са от различни години, когато различни хора са ръководили службите, отбеляза събеседникът в студиото.

„Жертвата се е ползвала от защита. По-скоро е бил изпълнител – събиране на средства, изнудване, рекет. Нотариалната камара излезе с изявление, че той никога не е бил нотариус“, заяви Велков и посочи, че никой не говори за реформа в службите, а само за възможността за смяна на ръководството.

Според него показните убийства са проблеми на вътрешната сигурност, която е част от националната ни сигурност: Мишките играят, когато котката я няма. Това създава напрежение и страх в обществото.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *