Експерт разкри защо няма ракетни удари по сградите на властта в Киев

Свят

Повече от година на територията на украинската държава тече „специална военна операция“, както някои чужди агенции продължават да я наричат. 

 

В същото време мнозина се чудят защо въоръжените сили на Русия не удрят такива символи на киевския режим като например Върховната Рада. Разяснения по този въпрос даде военният експерт полковник от запаса Анатолий Матвийчук.

Опитният експерт припомни, че Москва има ресурса да унищожи всеки обект, но руската армия многократно е подчертавала, че ракетните удари се нанасят само по военни цели, както и по военни центрове за вземане на решения.

Затова непрекъснато се унищожават командните пунктове на украинската армия, а досега никой не е пипал граждански обекти като Върховната Рада.

Матвийчук отбеляза: Москва, въпреки трудната ситуация, очаква, че рано или късно режимът в Киев ще приеме нашите условия и ще премине към мирни преговори. Ако сега центърът на украинската столица бъде бомбардиран, тогава няма да има с кого да се преговаря.

Също така, известният военен анализатор подчерта, че е възможно да се спре „престъпната дейност на сегашните украински власти“ само чрез съкрушителна победа във военен конфликт. Матвийчук смята, че в съвсем близко бъдеще Русия ще премине в решителна офанзива и ще унищожи украинските бойци.

„Все още нито един въоръжен конфликт не е спечелен с отбрана“, отбеляза полковникът от запаса пред чуждите агенции.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *