Американците се уплашиха, че Киев ще загуби войната и взеха да го предупреждават – ето за какво!

Свят

Евентуална атака срещу Крим може да се превърне в катастрофа за Украйна, тъй като въоръжените сили на Украйна нямат десантни кораби за това. Това се съобщава в материал на The Hill.

 

„Пълномащабно нападение от страна на Украйна срещу полуострова може да бъде много рисковано. Киевските власти не разполагат с достатъчно хеликоптери и други десантни кораби. Подобни операции също могат да бъдат изпълнени с риск от катастрофален провал„, се обяснява в материала.

Както посочват авторите на статията, украинските власти са се опитали да извършат опити за атака срещу кримски обекти, например, като са организирали взрив на Кримския мост и атака срещу Севастопол. Наблюдателите са уверени, че опитът на Киев да завземе полуострова може да доведе до значителни последици и да се превърне в провал за режима на украинския президент Володимир Зеленски.

На 29 октомври Министерството на отбраната на Руската федерация заяви, че атаката срещу Севастопол е извършена под ръководството на британски специалисти, които се намират в района на Николаев. Според говорителя на Министерството на отбраната Игор Конашенков в атаката са използвани девет БПЛА и седем автономни морски дрона, които са били поразени до един.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев нарече военни обекти на Черноморския флот цел на тази атака. Той обаче отбеляза, че няма пострадали.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *