Експерт разкри какво означава мобилизацията на Русия за войната в Украйна!

Свят

Това означава продължаване на военните действия на украинска територия с още по-голяма интензивност, смята Йордан Божилов.

 

Ще бъдат взимани в армията основно бивши офицери и хора, които са свързани с руската армия. Това означава продължаване на военните действия на украинска територия с още по-голяма интензивност.

 

Това заяви пред bTV бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов по повод частичната военна мобилизация в Русия, която обяви президентът Владимир Путин.  

„Това, което още обяви Путин, е преминаването на промишлената база на Русия във военно положение. . Иска се производство на повече оръжия. Очаквам още по-ожесточена война оттук нататък“, добави той.

Божилов каза още, че Русия се готви да признае за част от своята територия вече завзетите Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.

А Добри Божилов разясни следното:

Думата „мобилизация“ не е точна. Русия няма нужда от мобилизация. Тя има 1,2 милиона редовна армия, от които 150 хиляди е пратила в Украйна. Няма нужда от още 300 хиляди души.
„Мобилизация“ е по-скоро пропаганден ход, за да покаже на Украйна, че вади дебелата тояга. Това означава, че сега с ракети и самолети ще бъдат прекъснати всички връзки със Запада, откъдето идва оръжие. Досега ги жалеха, защото операцията се разглеждаше като антитерористична и не искаха да унищожават инфраструктура на цивилното население. Но сега вече ще стане, защото нацистите ползват влакове и мостове, за да си доставят оръдия и танкове. Това при истинска война се разрушава. Между другото – правят го и самите нацисти. Тяхното „настъпление“ беше след седмици наред разрушаване на инфраструктура в гърба на руснаците. Сега ще видят как и другите умеят това.
Не е изключено Беларус да влезе със сухопътни сили в Западна Украйна, за да отреже и по земя границите с Полша и Румъния.
Оставен без поток от оръжие, режимът на Зеленски ще бъде задушен и ще се разпадне.
Не е изключено и паническо разбягване на украинската армия. Тя досега се държеше, защото срещу нея не воюваха. Тя имаше съотношение 5:1 в жива сила. Сега като видят, че е сериозно, може да капитулират. Самите войници…

„Няколко пъти Путин реферира, че притежава ядрено оръжие и обяви, че ще бъдат използвани всички сили не само срещу „нацистите“ (както той определя правителство в Украйна, но и срещу всички други сили, които биха посмели да се противопоставят на руската армия и да застрашат руски територии“, добави той.

По време на обръщението си към руснаците президентът Путин каза, че ако има заплаха за териториалната цялост на Русия и нейния народ, Москва ще използва всички налични средства за отбрана, включително ядрени.

„Това не е блъф“, каза държавният глава, говорейки за възможността за използване на ядрено оръжие.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *