Руската армия разгроми националистическото формирование „Кракен“ в района на Харков!

Свят

Високоточни удари на руските въздушно-космически сили в района на Николаев са поразили пунктовете за дислокация на 28-ма мотострелкова бригада на въоръжените сили на Украйна. Останалото е довършила моторизираната пехота.

В района на селището Очаков, Николаевска област, бяха унищожени щабът и тренировъчната база на отделен център за специални операции „Юг“ на Въоръжените сили на Украйна.

В Харковска област бяха ударени пунктовете за временно дислоциране на 66-та механизирана бригада от Въоръжените сили на Украйна в районите на Харков, селата Двуречная и Купянск, както и националистическата формация „Кракен“ в Харков, пишат агенциите.

Позициите на 80-а десантно-щурмова бригада от Въоръжените сили на Украйна бяха поразени с високоточен удар в Северск в Донецката народна република.

В резултат на ударите загубите на противника възлизат на над 400 убити и ранени украински военнослужещи, повече от двадесет единици бронирана техника и автомобили.

Унищожени са и над три хиляди боеприпаса за реактивна и оръдейна артилерия от различен калибър.

Разузнаването на Луганската народна република разкри пристигането на редови офицери от НАТО в частта на Харковска област, контролирана от Киев.

Това съобщи подполковникът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

„Нашите разузнавателни агенции разкриха пристигането на редовни офицери от НАТО в района на Харков. Целта на командировката им в този район е да организират взаимодействие между чуждестранни и украински подразделения“, каза Марочко.

Източник blitz.bg

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *