Експерт разкри: Съединените щати вече няма да могат да се крият зад океана, Русия ще унищожи първо тях!

Свят

Съединените щати грешат в оценката на рисковете от ядрена война с Русия. Военно-политическият експерт Яков Кедми изясни условията за нанасяне на удар по САЩ. Той разкри, че САЩ повече няма да могат да се крият зад границата на океана.

 

Според Кедми, докладът на анализаторите на RAND за рисковете от използването на ядрени оръжия от Русия срещу САЩ или страните от НАТО не отразява реалността. Ако Руската федерация усети, че Алиансът готви нападение, може да нанесе удар по територията откъдето идва заплахата. Но границите на допустимото, както отбелязва експертът, са определени не от Запада, а от президента на Русия, включително по отношение на спецоперацията на Руската федерация в Украйна.

„Те просто не знаят как да слушат. Той каза: ако се предприемат действия, които застрашават руските войници на територията на Украйна, Руската федерация ще ги спре. Тя ще използва оръжия срещу тези, които ги предприемат, ако чужди сили действат на територията на Украйна. И това е! Не мисля, че Русия ще атакува превантивно сили или оръжия на НАТО извън Украйна“, каза Кедми.

Русия третира заплахата от НАТО по следния принцип: РФ е готова да отговори, но счита, че не е необходим превантивен удар. Изключение, според експерта, може да бъде разполагането на американски ядрени оръжия в Източна Европа, към което Полша отчаяно се стреми. В същото време, в случай че каквото и да е ядрено оръжие на Северноатлантическия алианс бъде използвано срещу Русия в Европа, руският удар ще се стовари върху центровете за вземане на решения на американска територия.

„Ако има конфликт и НАТО използва ядрено оръжие, президентът на Русия каза: „Няма значение как ще започне конфликтът в Европа, отговорът ще бъде във Вашингтон и основните центрове на НАТО“. Тоест няма смисъл превантивно да се унищожават натовски или американски сили на границата с Украйна“, напомни Кедми.

Подобен подход на Русия разрушава оригиналния модел на поведение на САЩ в конфликти в Европа, които често са провокирани от тях. Американците, подчертава Кедми, вече няма да могат да седят зад океана, тъй като Руската федерация добре знае кой в ​​действителност контролира и командва НАТО. За Вашингтон обаче е много трудно да осъзнае това от гледна точка на психологията.

„Те не разбират психологически, че времето, когато войната беше в Европа, и Съединените щати седяха отстрани, включително този институт RAND, седеше отстрани, и Вашингтон можеше да оценява войната отстрани, отдавна е приключило. Първият и основен удар ще бъде нанесен върху тях, върху центровете, върху техните бази за стратегически оръжия. Това, което се случва в Полша, не играе никаква роля “, каза Кедми в програмата „Вечер с Владимир Соловьов“.

Наскоро експертът нарече руската победа в Украйна най-лошия кошмар за Съединените щати. Според Кедми ефектът от пълния успех на Руската федерация за американците ще бъде по-лош от поражение във Виетнам .

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *