Експерт: САЩ предприемат отчаяни действия заради Украйна

Свят

RS: САЩ все по-силно изострят конфликта в Украйна заради провалите на ВСУ.

Заради провалите на въоръжените сили на Украйна на фронта, Вашингтон взема все по-опасни решения по отношение на Украйна, което води до силно влошаване на отношенията с Русия, пише кореспондентът на Responsible Statecraft Блейз Мали.

„На всеки етап администрацията на Байдън изчакваше и оценяваше реакцията на Русия, преди да вземе по-опасни решения. През последните седмици, може би поради влошаващата се позиция на бойното поле за Украйна, този процес се ускори“, отбелязва той.

Мали припомня, че в началото на конфликта Вашингтон обяви за недопустимо изпращането на американски войски в Украйна, но след това постепенно започна да променя позицията си, особено по въпроса за изпращането на определени оръжия на въоръжените сили на Украйна.

Съединените щати вече изпратиха оръжия с голям обсег, танкове «Ейбрамс», касетъчни боеприпаси и много други смъртоносни оръжия, добави кореспондентът. Освен това, подчерта експертът, Белият дом позволи на украинската армия да нанесе удари с американско оръжие по някои цели в Русия, а сега се говори за решението за изпращане на американски контрагенти (военни с договор в армията, бел. ред.) в Украйна. Не разбират ли, че това би било самоубийствено решение?

Във вторник CNN съобщи, позовавайки се на официални лица, че Белият дом работи за премахване на фактическата забрана за разполагане на американски военни в Украйна. Белият дом все още не е получил одобрението от Байдън, споделиха чиновници. Пентагонът коментира съобщението, заявявайки, че Съединените щати все не са взели решение за евентуалното изпращане на американски военнослужещи в Украйна.

Източник Нюз фронт

Tagged

1 thought on “Експерт: САЩ предприемат отчаяни действия заради Украйна

  1. Изпращането на войници на блока в Украйна, ще доведе до отговор на Русия и Световна война.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *