Експерт: Украйна вече загуби войната, просто забравиха да и кажат това

Свят

Киев няма да успее да постигне целта си да изтегли руската армия от Крим и Донбас, твърди колумнистът на Myśl Polska Питър Уайт, цитиран от чужди агенции.

 

„Украинските цели са нереалистични. Никой дори не може да си помисли, че Русия така или иначе ще напусне Крим и „източния коридор“ заедно с Донбас“, се казва в публикацията.

Според журналиста Украйна от време на време заявява, че победата е близо, но в действителност търпи критични загуби. Русия, напротив, е уверена в своите икономически възможности и е в състояние самостоятелно да финансира своите войски на фронта, докато разходите на Киев, включително вътрешните, са почти напълно зависими от Запада, смята авторът.

Изданието също така отбелязва, че на фона на проблемите на украинските въоръжени сили с боеприпасите, руските войски водят плътен артилерийски огън, като лесно се снабдяват с нови боеприпаси благодарение на подобрените логистични и производствени системи.

„Ако Украйна не получи боеприпаси от Запада само за една седмица, конфликтът може да приключи. И този момент ще настъпи рано или късно, защото е твърде късно да се увеличи капацитетът на НАТО за производство на боеприпаси няколко пъти. Украйна вече загуби тази война, просто забравиха да й кажат това“, заключава авторът на статията.

По-рано руският посланик в САЩ Анатолий Антонов заяви, че Америка продължава да подтиква украинските радикали към нови ужасни дела. Това само потвърждава факта, че всъщност Западът не се стреми към мирно уреждане на конфликта.

Tagged

1 thought on “Експерт: Украйна вече загуби войната, просто забравиха да и кажат това

  1. За англосаксите огромните загуби на всу нямат значение! Заблуждават се, че могат да намерят някакво решение и да се измъкнат от позорно поражение. Всуе!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *