Елена Йончева категорично: Борисов и ГЕРБ спечелиха, защото четири милиона българи не излязоха да гласуват!

България отблизо

„Всички ние имахме истинска надежда, че ще победим на изборите. Огорчена съм, надявахме се, че след тези избори ще започне  промяна“, каза Елена Йончева в ефира на btv.

Елена Йончева открои три причини за тази загуба.

„Ние си създадохме необосновани очаквания. Хората имат нетърпимост от гейтове, които показват, че държавата се управлява по порочен начин. Моралното отвращение на хората към управлението на ГЕРБ не прерасна в електорална активност.

ГЕРБ  впрегнаха цялата държавна машина в тези избори в нарушение на закона, беше използван корпоративният вот, купеният вот“, каза още Йончева.

За негативната кампания, която тя предприе, заяви следното: „Моята болка е, че тези избори не станаха начало на загубата на ГЕРБ. Нямаше негативна кампания, ние изнасяхме само факти за корупция, искахме хората да знаят“.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен и за БСП, получих повече от 82000 преференциални гласа“, каза тя по време на разговора с Цветанка Ризова.

„Мафията, организираната престъпност не могат да бъдат преборени с активността на една партия, трябват усилията на гражданското общество – това е голямата горчива истина от тези избори. Около 70 % от българите не искат да ги управлява ГЕРБ. Четири милиона българи не излязоха да гласуват, БСП трябва да намери сили в себе се и да докаже, че може да управлява“, каза още Йончева./blitz.bg/

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Елена Йончева категорично: Борисов и ГЕРБ спечелиха, защото четири милиона българи не излязоха да гласуват!

  1. Vsichki ne glasuvali sa samo zaradi Elena Ioncheva i Korneliq Ninova,horata razbraha koi otnovo shte gi izlaje i zashto napavat tolkova mnogo,vsichko e stani da sedna az,da vidish kak se spravqm s takav glupav narod.

  2. Очаквам Елена да изпълни обещанието си – да дойде в Мездра да си насади розата и за ми помогне да излъчим моя филм за старшина Николай Николов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *