Елитната група „Щорм“ идва с нов план за войната! Ще се смаете

Свят

Русия създаде нова елитна ударна авиационна група с кодово име „Щорм“, която да действа над Украйна. Това се посочва в последния доклад на Министерството на отбраната на Руската федерация, цитиран от информационните агенции.

 

Предполага се, че подразделението ще се състои от няколко ескадрили изтребители и фронтови бомбардировачи Су-24 и Су-34, както и от няколко ескадрили ударни хеликоптери.

Съчетанието на тези типове самолети предполага, че основната роля на групата ще бъде изпълнението на мисии за наземно нападение.

Съобщения в световни медии сочат, че руското министерство на отбраната има за цел да привлече висококвалифицирани и мотивирани елитни пилоти.

Страховитата група ще има задача да разбива и унищожава най- мощните укрепления и то само за няколко дни, а не за седмици или месеци. Новото е, че никой няма да може да нападне групата във въздуха, понеже тя ще бъде постоянно прикривана от изтребители на руските Въздушно-космически сили.

Нападение от наземните средства за противовъздушна отбрана също е почти изключено, тъй като групата ще носи мощни средства за радиоелектронна борба, които ще объркват електрониката на наземните оръжия, особено тези, произведени на Запад.

Атаките на „Щорм“ ще бъдат осъществявани в пълна координация с всички останали родове войски. Което означава, че преди да тръгне групата, руската артилерия и ракетните войски ще подавят всички точки на противовъздушната отбрана в полето на атаката. След това, на няколко вълни, използвайки умело високоточни  ракети и тежки управляеми авиационни бомби групата „Щорм“ разбива на прах вражеските укрепления.

След това на ход идват танковите войски, които довършват всичко, което все още не е било унищожено. После напред тръгват обучените щурмови групи, които завземат и установяват контрол върху позициите на противника. Тогава редовната армия ще прави скок напред, за да разбие втория и третия ешалон на противниковата отбрана, още докато тези ешалони не са успели да се ориентират какво се случва в действителност.

После се появяват чистачите на останалите руски частни военни компании и чеченските батальони на „Ахмат“, които довършват цялата работа. Така уж мощните укрепления ще бъдат превзети преди още съответните части на ВСУ да са разбрали какво става.

Спътникова връзка ще осъществява комуникацията между отделните групировки и родове войски в хода на конкретната операция.

Това са модернизирани и точно организирани атаки, при които на върха ще бъдат авиационни и наземни асове с най-модерни оръжия, плътно прикривани от въздуха и земята, след които останалите части на руската армия ще могат да извършват много по-големи пробиви в дълбочината на противниковата отбрана.

Така войната ще приключи много по-бързо, отколкото си представят киевските и западни военни анализатори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *