ЕНП: Борисов натиска ЦИК срещу гражданите, иска да спечели изборите, като смачка коалициите! Ще го съдим!

България отблизо
Единна народна партия внесе жалба до Върховния административен съд срещу решението на Централната избирателна комисия за допустимите наименования, с които партии и коалиции ще могат да участват в предстоящите парламентарни избори на 4-ти април 2021 г.

С решение № 1961-НС от 27 януари 2021 г., в т. 4 – II Правила за наименования или абревиатура, ЦИК е определила, че наименованието на коалиция може да съдържа само името на една или няколко от партиите в състава на коалицията.

 

Това решение противоречи на чл. 128 от Изборния кодекс, който предвижда такъв текст единствено за наименованието или абревиатурата на местна коалиция, но не и за коалиции, регистрирани в ЦИК за участие в избори за народни представители, посочват в жалбата си от ЕНП.

 

„Опитите на Борисов да смачка конкурентите си започнаха. Идваме, за да го изметем от власт и той се страхува“, коментира Валентина Василева – председател на Единна народна партия. Подобно решение грубо погазва възможността за ясно идентифициране на граждански организации и обединения, добили вече своята популярност и разпознаваемост в обществото със своите имена. „Това е пореден жалък опит на управляващата ни мафия да предпостави изборните резултати още на старта, това е очевидно за всички. Няма да допуснем да се дискриминира гражданското участие в предстоящите избори“, категорична е Валентина Василева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *