И това доживяхме! Марешки обещава по 5000 лева на всеки, който гласува за него!

България отблизо

Лидерът на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки обещава екстравагантни отношения на избирателите.

„Ще бъдем първите политици, които подписваме чек, който те да могат да го предявят, ако не го изпълним“, обясни Марешки пред БНТ.

И обясни, че е готов да подпише индивидуален договор с всеки българин, в който да бъдат описани обещанията на „Воля“. Ако те не бъдат изпълнени, хората ще могат да търсят неустойки – 5000 лв. например, стана ясно в тв студиото.

„Всеки един български гражданин, който е повярвал и ме е подкрепил за това, ще може да ми потърси отговорност“, каза Марешки. Но не обясни как хората ще му доказват, че са гласували за него, или какво ще се очаква от тях според договора.

„Преди избори и след лов хората лъжат най-много“, обобщи Марешки. И изреди плановете си – държавната верига от бензиностанции, безплатни лекарства за пенсионери над 65 години, както и за ученици до 18.

„Много е важна думата ученици. Неграмотните, които не си изпълняват ангажиментите към България и народа, няма да могат да се облагодетелстват“, предупреди той. Другите му обещания са 500 лв. минимална пенсия, 1000 лв. минимална заплата.

„Обогатяват се, после ги изхвърлят от властта, после се нареждат на софрата, а няма неустойки“, обясни той как действат българските политици.
Той призна, че излиза по-богат от властта сега, но това не се дължи на политиката, а на бизнеса. В бизнеса далаверите били в държавните поръчки, а той не бил участвал в такива.

Попитан за това дали се е ваксинирал, Марешки обясни, че не му е дошъл редът, но че по принцип няма проблем да си намери ваксина. „Веднага мога да си намеря ваксина. Но не търся. Не съм сигурен дали, кога и коя ваксина“, призна политикът бизнесмен. Не стана ясно как би могъл да си намери ваксина в момента, след като те се поставят по определен план на желаещите.

Той каза още, че би внасял руската ваксина, но не мисли, че някой ще си плати ваксина, ако има друга безплатна. Затова и предположи, че не би имало голямо търсене. „Очаква се в най-скоро време на пазара да излезе медикамент. Ще го внесем този продукт на пазара с 0% надценка. Дори разходите по продажба няма да се начисляват“, великодушно обеща той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *