Ето защо Борисов се разсърди на медиите! Голямата и унизителна тайна излезе наяве!

България отблизо

Борисов ревна като леопард за писанията в медиите за жестокото убийство на русенската журналистка Виктория.

Толкова лоши неща прочетох за себе си и за държавата ни. Цели три дни си мълчах. Бях просто потресен, призна премиерът, след което събра чуждите посланици да им се скара.

Те /журналистите/  урониха престижа на страната ни, те се опитаха с един замах да съборят това, което съм градил с години, заяви премиерът и едва не се разплака за България и по-точно за себе си.

Посланиците го изслушаха и си заминаха мълчаливо. Само английският даде на другия ден витеевато интервю, че и във Великобритания понякога страдали от журналистически писания, но били свикнали.

Оказа се обаче, че болката на Борисов не е точно международните реакции за убийството на Виктория и широкият международен отзвук, че у нас вече убиват журналисти. А много по-дълбока.

И светлина върху случилото се хвърли точно Елена Йончева,

Тя цитира американски медии, които заедно с новината за убийството са припомнили доклада на Държавния департамент за миналата година за страната ни. Този доклад беше доста неглижиран в родните медии и почти нищо не се чу за него. Там обаче е написано черно на бяло,  че „служители във всички звена на правителството са замесени в корупционни практики и от години вършат това безнаказано. Най-голямата корупция у нас  била свързана с големите инфраструктурни проекти, от които се прибирали огромни суми от хора на ГЕРБ на всякакви позиции“.

Е, как да не се ядоса Борисов? Как да не вдигне кръвно?

Как да не се разяри?

Той, който беше в САЩ цяла седмица!

Той, който се буташе като невидял да стисне ръката на Тръмп!

Той, който се снима накрая с Тръмп, или с восъчната му фигура, така и не стана ясно.

Той, който сметна, че веднъж завинаги си е решил проблема със САЩ, щом се е здрависал с президента, изведнъж да получи такъв жесток шамар!

Точно американските медии да вземат да припомнят този доклад!

Как може такова нещо?

Как можаха да напомнят на цел свят, че у нас има корупция и то документирана в доклад?

Това беше огромната болка на Борисов.

Това го накара да изреве от обида.

Това стана причина и за реакциите му, че от Брюксел му звъняли по телефона, а той не смеел да вдигне, но после щял да иде лично да им обясни. За убийството и за още нещо…

Само че няма как да влияе на чуждите медии и се нахвърли върху родните. А те думичка не бяха написали за каквато и да било корупция. Само че сега ще го отнесат.

„Сега сме на 111 място по свобода на медиите в света. Преди бяхме нареждани до Франция, а сега до страни като Конго и Гвинея“, каза Йончева.

След този случай, нищо чудно изобщо да излезем от класацията!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Ето защо Борисов се разсърди на медиите! Голямата и унизителна тайна излезе наяве!

  1. Вече е време да пишем доклади и ние за Щатите.Няколко тома няма да стигнат.Другите страни си правят изводите за България по циганите пребиваващи там,за съжаление.Тъпо е да се позоваваме на чужди медии.Хората казват „от девет кладенеца носи вода само и само да ни убеди някой в неговите субективни изводи.Иначе истината се вижда с просто око и се измерва на избори.

    1. Да де!Ама ако има заплудени и платени да гласуват за ГЕРБ,какво да ги правим тези избори!?Хорааа,другите,чужди медии,политици,не са по-прости от нас!Хората ни казаха:“Цярят е гол!“Какво още!?!?

  2. А най-тъпичкото е, когато хиени, чакали и руси чакалчета всичките на чужд гроб плачат и се изкарват големи човеколюбци, ритайки се едни други. Защото всички имат за какво. :р

  3. Властването на мафиота бойко и герб е по страшно и от комунистическия режим, но само да не си мисли, че е вечен защото за целия геноцид над българите го чака небивало проклятие.
    Ще плащаш и до девето коляно кучи сине.!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *