НОИ хлопна кепенците за болните! Оживелите ще чакат до март! А далаверата е страшна! Вижте какво правят!

България отблизо
Националният осигурителен институт прекратява за тази година програмата за профилактика и рехабилитация на болните, понеже вече свършили парите.
Последният срок за записване е 24 октомври, но от всички санаториуми твърдят, че няма места.  Тази година програмата стартира през март и вече приключи. От НОИ твърдят, че са усвоили  20 милиона лева за нея и през рехабилитационните центрове са минали 45 хиляди души.
От една страна от здравното министерство предлагат да бъде глобяван всеки, който не мине задължителна профилактика, от друга ако някои иска да си лекува хроничното заболяване, се оказва, че няма пари и няма къде.
Според статистиката в България има над 1 милион души с хронични болести, а право да се доберат до специализирани грижи са получили 45 хиляди от тях! Браво! Страхотна грижа за болните! Или за връзкарите.
Наши наблюдения върху така наречените санаториуми показват, че поне половината от тези 45 хиляди са си напълно здрави и са се намърдали в програмата с връзки. В морските рехабилитационни центрове от юни до края на септември щъкат весели пациенти, които ползват по няколко процедури, предимно с кал и масажи и после хукват на плажа, а през нощта на заведения и дискотеки. Ако погледнете само санаториума в Поморие, ще видите, че веднага след обилния обяд, „болните“ хукват бодро към плажа, а вечер се разхождат по главната, удрят по няколко питиета в капанчетата, танцуват в кръчмите и се прибират в полунощ.
Там се лекуват болести на опорно-двигателния апарат и е някак странно куцащи и охкащи да сноват по цял ден из града. А голяма част от тях са видимо здрави и нито куцат, нито се държат за болния кръст.
Така много чиновници и техни роднини изкарват по две седмици на море безплатно, а държавата дама по 444 грешни лева на човек.
И така „излекувахме“ 45 хиляди болни, от които половината здрави!
И парите свършиха!
Не трябва ли да се затегне контрола на тази нагла кражба на здраве, вместо да се правят реформи и да се скубят още здравни вноски от българите?
Не, разбира се!
На кого му пука за болните?
Колкото по-бързо се възнесат, толкова по-добре!
Няма да тежат на здравната каса и здравните мародери!
Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “НОИ хлопна кепенците за болните! Оживелите ще чакат до март! А далаверата е страшна! Вижте какво правят!

  1. САНАТОРИУМА В ПАВЕЛ БАНЯ Е ПЪЛЕН С ПРОСТИТУТКИ ЗА „САМИТЕ БОЛНИ“ ОТ САНАТОРИУМА,АМА ТОВА НЯМА КОЙ ДА ГО КОНТРОЛИРА САНАТОРИУМА „ГЕРГАНА“ В ХИСАРЯ ПО СЪЩИЯ НАЧИН !!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *