Ето защо избухна африканската чума! Както и болестите по овце и кози в предишни години!

България отблизо

Кметовете в Пазарджишко заявявиха, че няма да допуснат принудително умъртвяване на домашните прасета. Те са категорични, че няма да допуснат в селата си екипите за принудително ликвидиране на прасетата. 

Това съобщава news.bg, като се позовава на информация от Българското национално радио.

От своя страна собственици на прасета в Сливен, Разград и Пазарджик тръгнаха на протести, заради мерките, които са разпоредени за борба с африканската чума по свинете, съобщава bTV.

Дали прасетата ще изядат правителството на Борисов?! Това все още никой не може да каже. Но народният гняв се разгаря. Не за друго, а заради пълното нехайство и безхаберие на управляващите от ГЕРБ. Сега, с много късна дата, става известно, че нямало достатъчно ветеринари, които да се грижат за животните. Ами къде е било правителството през това време? Не знаят ли държавните чиновници, че такова безобразие води до страшни болести? Но това не е всичко. Лекарствата за животните са много скъпи, а и ги няма, също като лекарствата за хората. Ваксините хем ги няма, хем са с космически цени. Е как при това положение да не се развихри чумата?

И сега, заради пълното отсъствие на държавна политика в областта на животновъдството, патят хората. Те са вложили оскъдните си средства и къртовски труд в отглеждането на различни животни. Но…сега парите им отиват на вятъра. Предишни години пак същото правителство на Борисов изби овцете и козите. Сега избива прасетата. И въпреки това, Борисов обикаля Балканите и Европа ни лук ял, ни лук мирисал. И се прави на „международен“ политик.А в държавата му измират и хора, и животни. Това не се ли наричаше геноцид?!

И вместо да подадат вкупом оставка и да се махат от властта, тези наглеци си стоят в столовете и ни дават акъли. Вместо прокуратура и съд да се занимаят с тези, които са отговорни за унищожаването на цялата нация, те търсят киберпрестъпления…Ето затова хората бягат от България. не само, защото няма работа. А и защото няма справедливост. И защото олигархията безнаказано убива народа си. Това е истината!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *