Ето защо Одеса и другите градове потъват в мрак след руските удари!

Свят

Одеса остана без електричество и потъна в мрак, след като Русия използва дронове, за да удари енергийни съоръжения, предава Reuters, като се позовава на местните власти, според които голяма част от околностите на града също са засегнати от атаката.

„Поради мащаба на щетите, всички потребители в Одеса, с изключение на критичната инфраструктура, са изключени от електричество“, написа кметът на Одеса Генадий Труханов във Фейсбук. Това означава, че самата община в Одеса е изключила тока на гражданите, а не обратното.

В изявление, публикувано от градската администрация в приложението Telegram, се казва, че руските удари са поразили ключови далекопроводи и оборудване в района на Одеса в ранните часове на събота.

Припомняме, че както каза и Мария Захарова преди няколко дни, американците оставиха без ток, отопление и вода Сърбия още в първите няколко дена от атаката си срещу съседната страна.

Защо обаче Русия нанася тези ракетни удари в Украйна срещу критичната инфраструктура и най-вече срещу енергетиката?

Ами много просто. Защото така лишава украинските войски и командните им щабове, които се намират в градовете, от връзка помежду им и със щабовете. Следователно, първата задача е да се „обезглавят“ тези военни части.

Второ, трябва да се прекрати логистиката, тоест снабдяването на войските с боеприпаси и храна. А в условията на лютата зима, която вече започна в Украйна, това е много важна задача.

Трето, нужно е да се попречи на допълнителното укрепване на окопи, траншеи и други съоръжения, където се крият украинските военни. А когато войниците не са на сигурно място или просто недостатъчно защитено място, те се страхуват за живота си и желанието им за съпротива намалява многократно.

Има и много други военни задачи, които трябва да се изпълнят като подготовка за атака и по-лесното превземане на тези градове, което руската армия несъмнено се опитва да направи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *