Ето защо проф. Витанов заговори за Путин, умнокрасивите и сериала „Прагът“

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната за 15 февруари 2023 г. Той обаче направи важно уточнение, а именно: „Забранено за четене от юрдеци“.

 

„Тук е място за технически анализи, а не за леене на чувства. Добрият анализ изисква хладнокръвие, а не леене на чувства. Трезвата преценка е стъпила върху мисълта на Бисмарк, че трябва да си гледаме националния интерес. Националният интерес с точно две думи и половина, ви го обясних: ползи за народа.

И тъй, гледаме към тая война и винаги се питаме: А каква ни е на нас ползата от това?

Да почваме. Българската политика. Още малко и ще почне сериалът „Кал“. За народът, гледащ към сцената, ще се представят невинни ангелски душици, целите в бяло. За тези, немногобройните, които знаят какво е зад кулисите и гледат гърбовете на актьорите, основният цвят е друг – кафяв.

Сега за войната.

Следим бавните процеси и то поред. Защото бавните процеси са тези, които ще определят изхода на войната.

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването на украинската армия. Промени няма. Украйна е закачена на системи и и се влива толкова, колкото да се изпълнява стратегията последният руснак да убие последния украинец в конвенционална война.

Не се влива повече, че ще почне ядрена война. Всичко е добре изчислено от гледна точка на американските интереси. Въпросът е къде са нашите интереси. Къде е ползата за нашия народ? Вие кажете.

Процес 2: Логистиката на руската армия. Свършиха ли ракетите – не. Свършиха ли снарядите – не. Ами тогава, нещата продължават, както и досега. Почнаха да си изпробват новите оръжия на фронта.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Тоя процес не върви добре. Мобилизационните резерви в Украйна привършват, почват да се ловят украинци по чужбина.

Защо се следи този процес. Много просто. Когато украинските войничета свършат или войната трябва да спре и да завърши зле за Украйна или трябва да се намерят войничета от някъде. Ама не било така, ама Витанов лъжел, ама всичко си било наред.

Една картинка казват била много повече от хиляди думи. Ето ви каква е ситуацията пък вие си правете сметката. Чувате ли го какво крещи тоя, дето го влачат.

Човешки права нещо? Човешки права има само, когато ни отърва, нали така. Иначе няма човешки права, има пушечно месо, което трябва да се събере и от улиците.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава постепенното разрушаване на украинската критична инфраструктура. Руската не е засегната.

Руската икономика успешно се справя с всякаквите санкции. Украинската – ако бъдат спрени системите, веднага ще грохне. Тъй, че наливането на десетки милиарди трябва да продължава. Докога? Докато има пушечно месо за фронта.

Процес 5: Надпраговият удар. Гледаме сериалът „Прагът“. Руснаците опитват да го свалят, американците опитват да го поддържат достатъчно висок, но не толкава висок, че Русия да използва ядрено оръжие.

За поддържане на прага относително висок, всеки ден се разходват украински войничета. Това е положението.

Ползи за народа наш от тая работа? Да мислим прагматично. Ако прагът успее да удържи чак толкова, че Украйна спечели войната – добре, руското влияние у нас ще отслабне. Този вариант е доста невероятен.

И какво ще правим ако не се случи? Какво ще са ползите за народа наш от откъсването на територии или дори от унищожаването на Украйна, която политически подкрепяме? Никакви плюс близост до ядосаната бала Меца. И тогава нашият умнокрасивитет ще заработи по следната

Паметна бележка на Витанов: Днеска Путин псуваш, но утре може да ти се наложи задника му (пак) да целуваш.

Чакаме да свърши войната. И не забравяйте паметната бележка. Тя затова така се нарича, за да се помни.

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Движението е бавно и е резултат от руско настъпление, което се признава и от украинския генерален щаб. Инициативата е при руснаците. Голям украински юруш няма.

Логично – системата Таракан опапа резервите, точно както ви беше прогнозирано. Беше ви казано, че ще няма резерви? Защо ще няма? На два метра под земята са вследствие на есенните украински юруши. И какво ще правим, която вече не може да покажем на запада, че имаме войничета за нови юруши? Западът не е прост, ще спре системите и ще раздели Украйна с Русия. А ние с вас ще броим шараните, накачени по голите пропагандни куки.

Полза за народа наш? Не се вижда. Най ще е весело да гледате как тези, които сега крякат най-много срещу Путин, след войната ще бъдат лее-е-екичко посъветвани от слона, нашия приятел да си оправят отношенията с него. Голяма веселба ще бъде.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, ситуацията на фронта към момента е благоприятна, няма условия за масови безредици.

Проблемите са при украинците. Нали видяхте филмчето по-горе. Е, някой почти цяла година вече говори, че пропагандата е аматьорска. Ами гледайте, до какво води аматьорщината. Тоя, дето го влачат вика: „Дайте ми един калашник, че да избия руснаците за два дена“ Нали така! Ентусиазъм, вследствие на правилна пропаганда

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълната скръб продължава. Че и траур. Няма фина национална пропаганда. Оставена е да е лее украинската такава. А тя е пълна аматьорщина.

Оставена е да се лее американската такава. Но тя е зя хора, които дори не знаят къде е Украина. Българинът е много по – осведомен, защото Украйна е под носа му.

Полза за народа от калпавата пропаганда: Няма. Само се замотват нещата и се засилват проруските настроения. Вреда за народа от калпавата пропаганда: няма насока, в която народът да върви, защото пропагандните балони гърмят непрекъснато и единственото, което народът вади като заключение е, че посоката е грешна. И не върви натам.

Но стига за това днес.

Караме нататък

Политологията –(Ден 96)

Продължаваме да обсъждаме политическия елит. Днес кратко за обсъдим? Абе защо трябва да се занимаваме с тия елити? Не може ли да си гледаме латиносериалите и да се пиеме ракийката?

Отиваме при добрия стар Милс и неговата книга „Властващият елит“. И какво ни казва Милс. Весели неща. Демокрацията е като сън и спящото мнозинство силна намалява политическата си активност. Затуй, властовите пълномощия в обществото се осъществяват от една и съща група лица, които са приспали народа с демократичната песничка.

И тази група лица има 4 слоя, казва ни Милс. Слой 1 – господстващ елит. Това са тия, дето контролират начина на производство на материални блага. Те си отглеждат Слой 2 – политически елит, който ръководи обществото. Както вече знаем, в политическия елит има слой наречен управляващ елит. Той управлява държавата. Ами другите от политическия елит? Абе и те са в кюпа, държавата не е обществото, приспивната песничка трябва да бъде пята не само на държавата, но и на цялото общество.

Да не се чудите, защо опозицията на управляващия елит не ще да мръдне от кюпа на политическия елит. И накрая идваме до най – вътрешния слой – властващият елит – той съчетава икономическата, политическото и военно могъщество. В Щатите, де. Тука нашите са като продавачи в стъкларски магазин, в който мине, не мине, пристига поредният слон, нашият приятел откъм голямата локва. Какво беше – цък, цък, цък, мегасаки…. или нещо такова.

Виждате ли сега, колко е добре да четете американски книжки. Четете американските книжки па политология, пропаганда и приложения на математическата социална динамика. Много са добри. А-а-а-а, чакай, какво говоря, бе, мене нашият умнокрасивитет ме пише русофил. Абе , то може и да си умен и красив, на това не ти пречи да си прост като галош. Щото обратното на умен е глупав, а прост е нещо друго.

Интересно е, а?

Хайде стига за днес. Утре – още.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 52)

… Канадската точкова система от 1967 г. Веднага ще помогне на читателя да си отговори на въпроса: чии интереси защитава имигрантската политика на развитите западни държави. Дали това са интересите на преобладаващата част от мигрантите, които са нискоквалифицирани или това са националните интереси на държавата и интересите на гражданите по отношение на трудовия пазар и социалните системи…

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.

Та в канадската точкова система има 9 пункта, а ние 3 дена ще коментираме по 3 пункта. Та значи, максималния брой точки, които могат да се съберат са 100. Днес – последните 3 от 9-те пункта.

Пункт 7 – 10 точки. За какво сега канадците дават 10 точки? За тоя, дето най-добре вика – Ко-о-о-о? Не-е-е-е? Ами, ами, те канадците отде да знаят за тез чудни качество. Те, понеже са глупави, ги дават за знание на езика – английски или френски. Ако знаеш езика много добре – 10 точки. Ако не знаеш – 0 точки. Найс, а!

Пункт 8 – 5 томки. Даваги, ако имаш роднини в Канада, които да ти помогнат да се установиш. Ще кажене – ах, пробихме системата. Тъй, де с тия 5 точки се класирате трети отзад напред и ще ви вземат като дойде куковото канадско лято зад Полярния кръг в Канада.

Пункт 9 – 5 точки. Търсене на работна сила със съответната на кандидата квалификация в областта, към която се е насочил кандидатът. Гледат хората да си подпомогнат провинциите, които имат нужда от работна ръка. Права на мигранта? Ко-о-о-о-о-о? Не-е-е-е-е! Канадският национален интерес, батка. Канадският национален интерес, како. Канадците си гледат националния интерес. У-ррр-аааа! – реве умнокрасивитета. Ами дайте и ние да си гледаме националния интерес – казва Витанов (много чел Бисмарк, американски и канадски книжки, повредил се) У-у-у-у-у-у – реве умнокрасивитета. Витанов – русофил! Весело си живеем, нали така.

И така, да видим. Взимаме нашенец от Столипиново и гледаме какво ще събере по канадската точкова система.

Пункт 1 – образование – 0 точки.

Пункт 2 – лични качества – 0 точки (лични качество от гледна точка на това колко може да допринесе за развитието на Канада)

Пункт 3 – търсене на професията – 0 точки (кой ли в Канада търси професията безработен)

Пункт 4 – професионална квалификация – 0 точки

Пункт 5 – кандидат под 35 години – 10 точки – даваме максимума

Пункт 6 – осигурено работна място – 0 точки

Пункт 7 – знаене на езика – 0 точки

Пункт 8 – помощ от роднини – айде тука 5 точки, да речем има някой роднина там, ама надали.

Пункт 9 – търсене на професията в провинцията към която се е насочил – 0 точки

Сума, сумарис – 15 точки от 100, мощно дели последните места в списъка с някой друг милион кандидата с подобни качества и характеристики.

Ама, права, ама туй, ама онуй. Няма права, батко, Няма права, како. Има контролирана миграция. За да си е Канада чиста и подредена. А у нас как е? Ами той Витанов от 20 години я говори тая канадска система. Нищо не се прави. То е защото Димитров, ни во….., пардон, пардон, обърках се. То е защото у нас е по-подредено от Канада и няма нужда от такава контролирана миграция, щото нарушаваме правата на мигрантите. Ами правата на народа – хита Витанов. Народ ле? Ко беше туй? А-а-а-а, ония, на които им пеем приспивната песничка ли? Ма те права нямат, бе Витанов. И пита Витанов

Кажи ми, кажи бедни народе, кой те в таз робска люлка люлее?

Леле, ама ако знаете какво ще настане сега. Веднага да се забрани това стихотворение. Веднага-а-а-а! Че там след въпроса, следва и отговорът.

Стига за днес. Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далече от вас.

Tagged

1 thought on “Ето защо проф. Витанов заговори за Путин, умнокрасивите и сериала „Прагът“

  1. ВИТАНОВ пише ли пише …….разяснява ли разяснява ! На кого разяснява , когато на 100 % ……тези , “ граждани “ от Столипиново , Факултега …….и още три хиляди други места в България наречени селища , демек градове и села , СИ ИМАТ по едно Столипиново и по един “ ФАКУЛТЕТ „……………….останалите чакат пенсийка , някой кмет да им даде по два кубика дърва за огрев а по–младите киснат по кафенетата или са пред ТЕлаВИЗОРА , пушат цЕгари като ги палят от фас за да спестят кибрита !!!!Витанов едва ли от 100 човека те чете един….поне един …. приятелю МОЙ…………………ама ти си УЧЕН – ЛУМПЕН , защо се смяташ за „НЯКОЙ “ а всички останали са “ НИКОЙ „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *