Кубрат Пулев: Имам опит за политиката! Аз отдавна съм политик!

България отблизо

Боксовата звезда Кубрат Пулев призова политиците у нас да спрат да ламтят за пари и слава.

 

Кобрата заговори в ефира на Нова телевизия преди срещата си с Петър Москов по повод евентуалното си влизане в политиката. Както вече стана ясно, лидерът на Консервативно обединение на десницата (КОД) разговаря вчера по телефона с Пулев, който е одобрил изцяло идеята на КОД, БЗНС и БДФ да обединят българската десница.

„Петър Москов каза, че иска да дойде при мен и да ми отправи предложение. Ще коментираме нещата и ситуацията. Ще чуя неговото предложение. Дали съм готов за влизане в политиката? Не смятам, че някои политици са по-готови от мен. Аз отдавна съм политик“, коментира пред NOVA Кубрат Пулев от боксовата си зала, където ще се срещне с Москов.

„Важна е спортната ми кариера. Имам опит за политиката. Ако си заслужава, и ако наистина има качествени хора, на които може да се разчита, в крайна сметка България е много по-важна от бокса, отколкото който и да е мач“, каза Кобрата.

Попитан дали е готов да загърбиш бокса заради политиката, той обясни: „В никакъв случай не мога да сваля гарда. Няма как да се отметна от ценностите и приципите ми. Да, политиката е много по-различно нещо от спорта. Спортът е истинско нещо, а политиката е игра на манипулации, договорки. Хора, които се отмятат, неистински хора… Това е сериозен въпрос пред мен и голямо решение. Все още не съм решил.“

„Много от нещата, които са в залата, на боксовия ринг, са изключително каляване на българския дух, и принципи, и морал. Смятам, че това е наистина добра школа за по-нататъшно развитие. Иначе политиката не е сложно нещо. Но в България политиците са в една голяма безизходица. Криза, която е продиктувана от самите тях. Тези дребни съвсем човешки препятствия все още не са преодолени. Аз имам допир с някои политици и ги анализирам постоянно. Как е възможно да няма любов към България? Примерно, аз не бих предал двама-трима, 50 човека дори, а какво остава да предадеш цял народ. Повечето ни политици са жадни за власт, за пари, за много неща, които един нормален човек би трябвало да ги е преодолял на това ниво“, коментира още Пулев.

„Аз имам почти всичко, за което благодаря на Господ. Алчност, жажда за слава – това съм го преодолял отдавна. Това няма как да ме бута към мотивация“, подчерта Кобрата.

„За мен няма значение в каква роля съм. Преодолял съм изкушенията, които те имат. Не се нуждая от слава, нито от пари. Благодаря на Господ, че ми е дал да мога да имам. Не съм алчен, не мисля за себе си. Винаги съм казвал колко много обичам България. Интересуват ме интересите на родината“, продължи боксьорът.

„Нека да видим какво точно е предложението. Хубаво е донякъде да опозная Петър Москов. За мен е важно доверието и човек да има възможностите да работи. Стига с тази шуробаджанащина! Стига сме слагали сестри и майки на постове, които не са за тях. В България трябва да има професионалисти във всяка сфера, а не шуробаджанащина и да се делим на наши и ваши“, добави Кубрат Пулев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *