Ето каква мащабна операция започна в Москва срещу коронавируса!

Свят

Широко известният лекар и телевизионен водещ д-р Александър Мясников обясни стъпките на московските власти за неразпространение на коронавирусната инфекция.

По разпореждане на Владимир Путин и кмета на Москва вече и стари, и млади няма да могат да напускат дома си без много основателна причина.  Освен това ще се проведе мащабна дезинфекция на обществените места, заради коронавируса.  Метрото, автобусите, административните сгради, болниците, пътищата, тротоарите, дори дворовете ще се обработват със специални дезинфектанти, препоръчани от Роспотребнадзор.

Нещо повече. Руската национална гвардия ще разнесе по домовете препарати, с които хората да дезинфекцират периодично и жилищата си. Това съобщава руската онлайн медия New Inform.

Както каза доктор Александър Мясников пред кореспондента на изданието rueconomics.ru, в подобни ситуации санитарните и епидемиологични мерки са напълно оправдани. Към такива мерки прибегнаха и в Китай, откъдето тръгна заразата.

Въпреки че данните в Русия са доста по-добри от показателите на много други страни, добави д-р Мясников, е необходимо да се намалят рисковете чрез дезинфекция и прилагане на подходящи ограничителни мерки. 

Такива мащабни мерки като дезинфекцията са необходими и в България, особено в София и в по-големите градове. Но нещо не сме ги забелязали да се извършват редовно. Имаше някаква кампания и след това всичко затихна.

Нека българските власти да вземат пример от Русия, защото това, което правят там винаги се оказва изключително навременно, полезно и спасително за хората.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *