Нови подробности за летуването по морето! Ето как ще става!

България отблизо

„Пандемията ще свърши и е важно как ще излезем икономически от нея. Икономическата криза ще има измерения дори върху демографията. Хората, които не намерят възможност за препитание в България, ще се качат на първия самолет и ще заминат“.

Това заяви на брифинг Красимир Каракачанов след проведения Коалиционен съвет днес.

„До 15 юни няма как да има туризъм, разбрахме се, че строителството в курортите, само през тази година, ще бъде удължено до 15 юни“, каза Валери Симеонов.

За какво се разбраха на Коалиционния съвет:

„За туризма някои предложения бяха одобрени, по други беше уточнено, че ще се работи по тях“, уточни Каракачанов.

„Ще се прилага използването на талони или купони – ваучери, за туризма. Разбрали сме се те да бъдат използвани само от хора, които са плащали осигуровките си. Размерът и действието на ваучерите предстои да бъде прецизирано“, съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Имаме единодушно мнение и позиция, че ваучерите ще се използват като средство за насърчаване на туристическия бранш. Те ще бъдат възможни и за ученици – за зелени училища, например“, каза още Симеонов.

Категорично плажните принадлежности – чадъри, шезлонги, масички – ще бъдат безплатни, съобщи още Валери Симеонов.

По искане на ресторантьорския бизнес ще се измени последната заповед на министъра на здравеопазването – разстоянието между масите ще бъде 1,5 метра, а не 2,5 метра.

Обслужващият персона ще работи с шлемове, а не само с маски./Източник „Вести.бг“/

Значи ето какво са искали патриотите от ГЕРБ. Техните хора по морето не само да запазят бизнеса си, но и да са на печалба. Второ, морето да е под контрола на патриотите, все пак Валери Симеонов е от Бургас. Дали ще има тишина или не в курортите все още не знаем. Баш патриотът не се е произнесъл по този въпрос.

Та въпросът не е бил толкова за мерките по морето, които се знаеха от преди, защото медиците казват какво трябва да стане. Ръмженето на четири очи с коалиционните партньори е бил пак за кокала.

Ето за какво се използва извънредното положение и епидемията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *