Ето какви ще са приоритетите на новото правителство според известния анализатор доц. Валентин Вацев!

България отблизо

Следващата българска власт ще бъде откровено проамериканска и управленските импулси ще идват директно от американското присъствие в България.

Това коментира в ефира на Дарик радио анализаторът и преподавател по геополитика доц. Валентин Вацев.

По думите му новото българско правителство ще бъде 100 % соросоидно, като ще бъдат намерени достатъчно депутати в останалите партии, които да подкрепят подготвения кабинет с мандата на „Има такъв народ“.

Валентин Вацев подчерта, че отговорността за бъдещото правителство ще бъде понесена от всеки, който гласува за него.

Точно за това умната партия ГЕРБ отказа да участва във всякакви консултации, тъй като изглежда приемат за достоверни сведенията, че правителството ще бъде 100 %а соросоидно и в този смисъл ще решава проблеми от типа на „горещи картофи“, обясни той в предаването „Реактивно“.

Според него първият проектокабинет, предложен от Слави Трифонов и бързо оттеглен след това, е бил пробен балон, с който да се прецени реакцията на българското общество, което е реагирало бурно.

„Да очакваме ли повече от същото?!? Не, трябва да очакваме много повече от същото, защото правителството – съдейки по изтеклите сведения за неговия състав и неговия премиер, ще има няколко основни задачи: приватизиране и концесиониране, сваляне на условията на България за членството на Северна Македония в ЕС, признаване на третия пол и вкарване на България в ускорени подготвителни действия за предстоящия въоръжен конфликт между Русия и силите на НАТО в нашата част на света“, коментира доц. Валентин Вацев.

Според него е интересно как ще се отнесат към тези очаквания в БСП. ДПС ще поддържат това правителство абсолютно условно и с възможност за измъкване във всеки момент, допълни анализаторът.

По думите му „на фона на това правителство, което в момента се подготвя, може да се очаква казано леко хумористично Бойко Борисов да изглежда като светла ренесансова личност“.

Валентин Вацев коментира, че дава на това правителство между 9 месеца и година живот. „Те имат да свършат няколко прости задачи, които ще бъдат ограничени във времето“, допълни времето.

В момента според него се търсят отговорни българи, депутати, които ще бъдат намерени и ще има правителство. „Американските квоти във всички останали партии в НС ще бъдат активирани и този кабинет ще има нужната подкрепа“, прогозира Валентин Вацев.

Партия ИТН всъщност не е партия, а ситуационна сбирка от хора, които нямат вътрешно идеологическо сцепление. Това е партия от безпартиен тип – много удобна за прокарване на всякакви теми „горещи картофи“, смята още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *