Голям британски вестник съобщава, че Пентагонът дал зелена светлина на Украйна за…

Свят

Пентагонът вече е дал мълчаливо разрешение на Украйна да нанася удари с дронове във вътрешността на Русия. Това твърди The Times.

 

Според вестника след започването през октомври на всекидневни руски ракетни атаки срещу цивилни Пентагонът е ревизирал оценката си за рисковете от войната в Украйна. Ключов елемент от преоценката е ново становище по въпроса дали оръжейните доставки за Киев могат да доведат до военна конфронтация между Русия и НАТО.

Това е значително развитие в деветмесечната война между Украйна и Русия и сега Вашингтон вероятно ще достави на Киев оръжия с по-голям обсег, пише The Times.

Изданието цитира американски отбранителен източник, който казва: „Ние все още прилагаме същите оценки за ескалация, но заплахата от ескалация се промени в сравнение с началото“. По думите на източника „сега е различно“, уточнява БТА.

Какво означава всичко това, ако е вярно? Ами много просто. Вашингтон и Лондон усещат, че на Украйна не и остава много време до пълния разгром, затова се мъчат, с ръцете на бандеровците, да нанесат колкото може по-големи щети на Руската федерация. И ако могат да предизвикат протести и размирици сред населението срещу властта.

Обаче единственото, което наистина ще постигнат с тези удари ще е още по-голям гняв сред хората в Русия. Защото те с очите си ще видят, че освен икономическия погром, който САЩ сътвориха в Русия от 1990 до 1999 г.,  сега искат да опитат и физически такъв.

И този път май руската армия няма да спре само до Киев.

Tagged

1 thought on “Голям британски вестник съобщава, че Пентагонът дал зелена светлина на Украйна за…

  1. Явно западните военни кръгове нямат никаква предства какво означава руския дух и родолюбието на руснаците! Май наистина си търсят белята и ще си я намерят! Ще ни е скучно след като ВС РФ се разправят с тях – няма на кого да се смееме!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *