Ето какво се случва със Стоянка Мутафова! Да се помолим за здравето й!

България отблизо
Голяма актриса Стоянка Мутафова все още е в тежко състояние в Правителствена болница, казаха медици, които се борят за живота на  „Госпожа стихийно бедствие“. 

Дишането на 97-годишната актриса е подпомогнато от специален апарат. Лекарите не се наемат да дават никакви прогнози, но определено състоянието й е критично.

Стоянка бе приета по спешност в болничното заведение към средата на октомври, но така причината не стана ясно. Сега наш репортер успя да научи подробности за състоянието на Мутафова. Оказа се, че имала сепсис (гнойна инфекция ), който засегнал  жлъчката.

Наложило се актрисата да бъде вкарана за отворена операция и да се отстрани жлъчката. Истинско медицинско чудо е, че Стояна издържала операцията и успяла да се събуди след упойката. Сепсисът също е овладян, което се случва много рядко и смъртността от това заболяване е изключително висока.

 

Въпреки всичко това Стояна продължава да лежи неподвижна вече месец в специална ВИП стая в болничното звено. Специален апарат и тръба в устата й помагат да диша и да е все още сред нас. Специалистите полагат неимоверни усилия за нейното възстановяване, но не са магьосници и заявили пред най-близките на актрисата, че трябва да са готови и за най-лошото.

Дъщерята на Стояна Муки е неотлъчно до нея и призовава всички да се молят за майка й.

В състоянието на Стефан Данаилов също няма промяна.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *