Ето какво се случва с първия батальон украински бойци в състава на руската армия

Свят

Първият руски батальон „Богдан Хмелницки“, сформиран от бивши военнопленници от Въоръжените сили на Украйна, се премести на фронтовата линия за участие в бойните действия срещу ВСУ.

Това съобщи боецът Виктор Киричански с позивна Кирик, член на оперативно-бойно-тактическото формирование „Каскада“ към батальона „Богдан Хмелницки“, информират световните издания.

Киричански отбелязва, че всички членове на батальона съзнателно са решили да се сражават на страната на руските войски. Той казва още, че докато е служил в Националната гвардия на Украйна не е получил подходяща бойна подготовка.

„За девет месеца служба имах само три полигона“, споделя Киричански.

Сега, казва той, батальонът е подобрил значително обучението си, включително тактическата медицина, обучението за действие в различни оперативни условия, координацията на настъпателни и отбранителни задачи с другите руски войскови части, които работят в близост, и много други умения, необходими за ефективната работа на фронта.

Киричански отбелязва, че в батальона са се появили различни видове бойни длъжности като ракетчици, танкисти, артилеристи, картечари, и бойците са се показали много добре по време на подготовката.

Сега на батальона му предстои да влезе в битка срещу части на Въоръжените сили на Украйна/ВСУ/ в едно от фронтовите направления, по всяха вероятност Харковското, защото украинските бойци познават добре района и ще извършат разузнаване с бой всред разположените там части на ВСУ.

След това, в състава на танков полк, те ще си пробиват път с бой по посока на втория по големина град в Украйна – Харков. Бойците смятат, че освобождението на Харков от властта на сегашния режим е техен дълг, защото много дълго хората в този град, а и в почти всички други градове са били потискани и тероризирани от сегашната власт, която се е смятала за недосегаема, заради подкрепата на Запада.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *