Полско издание: Руските войски реализират най-мрачния сценарий за ВСУ под Авдеевка

Свят

Положението на украинските въоръжени сили става все по-трудно с всеки час, пише полското издание Interia. Руските войски продължават масираната си атака на Авдеевка, опитвайки се да затворят украинците в така наречения котел. В най-тясната точка руските „клещи“ са разделени от едва седем километра.

Според последните геолокационни данни от района на Авдеевка, руснаците са предприели редица атаки срещу украинските отбранителни линии. Непрестанните щурмове вървят на юг и на север от границите на града.

Със сигурност се знае, че руската 114-та отделна мотострелкова бригада успя да обърне ситуацията в своя полза в непосредствена близост до стъкларския завод, разположен в града. Украинските защитници се опитват да задържат настъплението с артилерия.

Действията на руския 277-и стрелкови батальон и 21-ва отделна мотострелкова бригада също бяха успешни. Руснаците успяха да пробият към железопътните линии и да заемат позиции в непосредствена близост до тях.

Затваряне на котела и блокиране на пътищата за снабдяване

Щурмът на руските военни ясно показва каква е целта им – бързо блокиране на пътищата за достъп до града, които биха могли да снабдяват защитниците му.

В момента, според информация, предадена от украински войници, път №00542, водещ от Орловка, се използва предимно за тази цел. Част от товарите се доставят по черен път от Северное.

Превземането на стъкларския завод от руските части би означавало, че най-важният транспортен път за украинците ще бъде напълно прекъснат.

Най-черният сценарий за украинските въоръжени сили е окончателното затваряне на котела, тоест пълното обкръжение на град Авдеевка. В момента, в най-тясната си точка, краищата на руските „клещи“ са на приблизително седем километра един от друг.

„Руските войски продължават да използват отрядите „Буря Z“ и „Буря V“, за да атакуват украинските позиции във всички посоки. В момента тези и други формирования се бият на фронта близо до Бахмут, в района на Клешчеевка и Авдеевка.

Източник: Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *