Ето какво ще стане с коалицията „Петков“ след развода със Слави!

България отблизо

Читателите на БЛИЦ смятат, че дните на кабинета на Кирил Петков са вече преброени, а правителството ще падне след приемането на актуализацията на бюджета. 

Това сочат данните от анкетата, поместена на сайта на Агенция БЛИЦ.

 

През последните дни властта е сериозно разклатена, а четворната коалиция бе напусната със скандал от формацията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН).

Основната причина той да изтегли министрите си от управлението и да скъса отношения с „Продължаваме промяната“ (ПП), „Демократична България“ (ДБ) и БСП, е задкулисната политика по отношение на Република Северна Македония (РСМ), която е била водена лично от премиера Кирил Петков.

По думите на Трифонов това е поводът, но причините, коренящи се в решението му са много.

Форсмажорните събития в страната обаче продължават, а напрежението расте. От най-голямата опозиционна партия в страната – ГЕРБ, огласиха във вторник вечер, че ще внесат вот на недоверие заради лошата икономическа политика на кабинета. По думите на политиците мотивите за това решение са заели цели 12 страници, които прилежно ще бъдат внесени в парламента.

На този фон от Агенция БЛИЦ попитахме преди дни читателите си „Колко ще издържи коалицията „Петков“ след развода със Слави?„. Гласувалите се обединяват около отговора, че оставката на правителството ще е факт след актуализирането на бюджета. Този отговор е събрал убедителните 64,33%.

Второто място според гласувалите е, че четворната коалиция, която вече е тройна, ще успее да управлява до есента. 22,7% от читателите на БЛИЦ са привърженици на това предположение.

5,26% от гласувалите пък смятат, че има някакъв шанс това правителство да изкара пълния си мандат и да управлява цели четири години.

3,97% от читателите ни нямам мнение по казуса, а 3,74% от тях смятат, че има шанс кабинетът „Петков“ да се задържи някак до местните избори през идната 2023 г.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *