Огнян Минчев разкри, коя е причината за истерията срещу еврото и посочи дежурния виновник!

България отблизо

Присъединяването към еврозоната слага край на плановете на проруските среди да отделят България от ЕС и да я обърнат към Евразиятова е причината за истерията срещу еврото.

Такава позиция изрази политологът Огнян Минчев в публикация във Фейсбук.

„Именно това е причината господата от Евразия да раздуват истерия против еврото в България. Вече три десетилетия политици и наблюдатели предупреждават, че ако не скъсаме пъпната връв със съветската империя, или ще бъдем всмукани обратно в евразийското безвремие или ще останем ничия земя между Изтока и Запада. Голямата битка бе за присъединяването към институциите на Запада. Тя бе спечелена, но се оказа недостатъчна. Просто защото институциите поддържат социални реалности. Постсъветският олигархичен модел на контрол върху енергетиката, корупцията и „дълбоката държава“ в България оцеля, и започна отново да набира сили с възвръщането на Москва като инвазивна международна сила.“ – коментира Минчев.

Минчев, обаче, забравя, че приказките за „лошата съветска империя“ и „още по-лошата Русия“ отдавна не се котират сред българските граждани. Понеже те виждат ясно фактите. По времето на „лошия СССР“ ние станахме 9 милиона, а по жизнен стандарт бяхме 23-ти в света. Сега, при „добрия Запад“ икономиката ни рухна, населението се сви до 6 милиона и огромна демографска катастрофа заплашва да заличи родината ни от картата на европейските държави.

Точно затова българите не искат нито еврото, нито ЕС. И досега да сме се присъединили към Евразия, ако имаше референдум по този въпрос. Всъщност, в социалните мрежи текат „народни референдуми“, от които става ясно, че 86% от хората в България искат да сме в съюз с Русия. Същият процент не искат еврото и еврозоната. Затова, колкото и да се напъва Минчев и да каканиже за „лошата Русия“, това няма да промени нито на йота симпатиите, които хората изпитват към нашата славянска сестра и двойна освободителка Русия.

Нещо повече. Българите не виждат кой друг, освен Русия, може да ни помогне да се освободим от новото западно робство, което ни натресоха чуждите и наши политици. Затова, съвсем напразни са усилията на такива като Минчев, които мислят, че ще уплашат хората с „апокалиптичните“ си прогнози за Русия. Ами то, има ли по-голям Апокалипсис от този, който Западът ни стовари за последните тридесетина години?!

А понеже това, изглежда не е достатъчно за Запада, сега се готви да ни стовари нов Армагедон. Защото ако сме толкова глупави, че да си унищожим националната валута – лева, и да го заменим с еврото, тогава ще ни сполети нова напаст. Спестяванията ни ще изчезнат яко дим. Заплатите ще се стопят наполовина, а цените ще скочат. На такива ужасни удари няма да могат да издържат дори тези, които сега се считат за заможни. А за бедните да не говорим. Или, ако припомним популярната поговорка от началото на прехода – „дебелите ще отслабнат, слабите ще изчезнат“.

Ето затова никой не вярва нито на Запада, нито на неговите глашатаи, от рода на Минчев и другите като него. И няма да повярва. Никога!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *