Ето как президентът Радев ще пребори властта на Борисов и ГЕРБ! Законно и конституционно!

България отблизо

В драматично обръщение към народа днес по обед президентът Румен Радев обяви, че сваля доверието си от правителството на премиера Бойко Борисов.

„Свидетели сме на остра криза в управлението на всички нива. Методичното погазване на закона и морала доведоха България до парализа на цели сектори, без аналог в цялата история на родината ни“, обяви той.

Въпросът сега е, може ли да има реални последици, това обръщение на президента към нацията или ще е поредната критика към властта?!

По всичко личи, че този път решимостта на президента да стигне докрай е изключително силна. И тази решимост не се подклажда от атаката срещу него, която беше организирана, по думите на Калоян Методиев, от Борисов и Гешев. По простата причина, че в тази атака нямаше нищо смислено. Тя не можеше да бъде повод нито за започване на процедура по прекратяване на президентските пълномощия, нито за някакво реално намаляване на рейтинга на Румен Радев. А между другото, президентът Радев е единствения народен любимец в момента, защото всички останали политици имат отрицателен рейтинг.

Единственото, което постигна тази груба и подла атака срещу Румен Радев, бе че преля чашата на неговото търпение. И свалянето на доверието от кабинета на Борисов беше логичната следваща крачка, след многобройните опити на държавния глава да повлияе по някакъв начин на това управление, което беше заграбило цялата власт в страната. И облегнато на властта, беше потънало в корупция, некадърност и самодоволство.

Но как ще продължи по-нататък действията си президента?! И може ли наистина реално да застраши властта на Борисов?!

Оказва се, че президентът не само може да застраши властта на Борисов, но може и да я докара до пълен крах. Скептиците веднага ще кажат, че това е невъзможно. О, възможно е!

И е за друго, а защото съвсем неслучайно президентът се обърна в своята реч към народа. По простата причина, че постепенно държавният глава се превърна в единствения политик, който наистина обедини народа за битка срещу безконтролната и корумпирана власт, която си мислеше, че е вечна.

А това е съвсем нова политическа ситуация. Президентът вече застава начело на народа, който от много време иска това правителство да си ходи. А когато народът има водач, тогава той става огромна сила. сила, срещу която не могат да издържат дори преялите с власт днешни управници.

Как президентът ще насочи тази сила можем само да гадаем. Но той например, може да се обърне към Конституционния съд за тълкувание не е ли длъжен президентът при огромната социална, демографска, водна, икономическа и каквато още ви дойде на ум, криза, не е ли длъжен да използва своето правомощие за разпускане на парламента и назначаване на служебно правителство. Служебно правителство, което да въведе машинното гласуване, да изчисти мъртвите души от избирателните списъци, да изчисти Избирателния кодекс от „нововъведенията“ на ГЕРБ, които гарантират сто процентовото преизбиране на тази партия на власт.

Другото нещо, което президентът може да направи е да инициира създаването на президентска партия. Партия, на която той няма да бъде председател, понеже в момента е президент. Но, ако се появи такава президентска партия, то тя ще веднага ще стане доминиращ и мощен фактор, който в  предстоящите парламентарни избори ще вземе категорично изпълнителната власт в свои ръце. Защото народът ще подкрепи отново и на драго сърце, и много мощно такава политическа формация.

И не само за да бъдат свалени от властта Борисов и ГЕРБ. Но и за да може България под ръководството на Румен Радев да развие своята държавна икономика. Да възстанови в пълен обем нашия държавен суверенитет, за да можем да си сътрудничим на взаимноизгодна основа не само със Запада, но и с нашите традиционни партньори като Русия , арабските страни, азиатските страни и т.н.

Ето така, без улични баталии, но твърдо и категорично може да бъде свалена днешната власт, която доказа своята вредност за България.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *