Корнелия Нинова: Време е да свалим властта, която ни гарантира само кризи!

България отблизо

Споделяме напълно мотивите на президента за сваленото доверие от кабинета. Това бяха и мотивите ни за вота на недоверие.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод изявлението на президента, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов.

„Факт е, че правителството на Борисов превърна България в сметището на Европа и на света. Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и стотици хиляди българи са без вода. Вотът на недоверие не мина математически, но получи широка обществена подкрепа извън парламента. Така че споделяме тези мотиви на президента и смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България. Управляват само от криза в криза, грижат се за собственото си оцеляване и това се превръща в агония за държавата и за българския народ.
Затова нека всички, които искат промяна, да се обединим и да я поискаме“, каза още Нинова.
„Всеки протест е справедлив, така че хората, които имат нужда и чувстват да го направят, да го направят. Не предвиждам бунт, но се надявам, ако хората искат да излязат на протест да го направят“, призова лидерката на БСП.
„Не сме участвали в договорка с президента, но назовахме проблемите и търсим решението им“, каза още Нинова.
„Ако аз бях премиер и виждам, че народът не одобрява моето правителство, сигурно щях да подам оставка“, допълни тя. „Отдавна има напрежение между институциите и това генерира нестабилност“, категорична бе лидерката на БСП.
На журналистически въпрос как ще коментира думите на премиера Борисов, който каза, че Радев се страхува от проверка и затова е направил речта си, Нинова каза: „Радев произнася тази реч от първия ден, от който е президент. Назовава и посочва всички проблеми“.
Журналистите попитаха Нинова какво ще направи, ако Борисов подаде оставката на кабинета и има нови парламентарни избори: „Преди предсрочните избори задача номер едно на всички, които искаме честни избори, е да въведем машинно гласуване и тогава народът да си каже волята, но тя да бъде истинска“, завърши лидерът на социалистите, цитирана от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *