Ето как Русия уплаши Запада и попари мераците му да се меси все повече в Украйна

Свят

Използването на хиперзвукови ракети «Циркон» срещу цели в Киев е имало за цел да изпрати сигнал на западните противници на Русия, пише в статия за мароканския вестник Nouvelle Tribune, анализаторът Чарли Хесун.

Според Хесун, използването на «Циркон» е страховита демонстрация, която да покаже на Запада способността на руските въоръжени сили да поразяват всяка цел, без значение колко сложни са системите за противовъздушна отбрана, като американския зенитно-ракетен комплекс Patriot, които се опитват да защитят тази цел.

„Тази тактика отразява използването на «Циркон» повече като инструмент за стратегическо възпиране, отколкото като конвенционален инструмент за военен конфликт“, пише анализаторът.

Той добави, че използването на тези ракети в стратегически важни операции подчертава способността на Руската федерация да поразява точно всякакви цели както на сушата, така и в морето, въпреки опитите и на най-сложните американски и натовски системи за отбрана да прихванат и унищожат тези ракети. Това разбира се демонстрира и мощта на настъпателните способности на въоръжените сили на Русия, чиито страховити ракети и други видове оръжия никой на Запад не може да възпре.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *