Ето как руската армия ще прегазва като валяк украинските укрепени позиции! Няма да повярвате

Свят

Руските кадрови войски формират десантно-щурмови бригади, които ще действат като специализирани части за десант и разузнаване зад украинските отбранителни линии. Това се посочва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

Тези бригади в тила, заедно с основните сили на руската армия, които действат пред отбранителните линии на ВСУ, ще могат да хванат като в клещи украинската отбрана и да я разрушат и превземат много по-бързо, отколкото само с фронтални атаки. Всъщност тази комбинирана атака на руските сили ще действа като валяк за унищожаване на укрепените точки на ВСУ.

Според руски източници десантно-щурмовите бригади в състава на сухопътните формирования ще могат да извършват десанти в близкия тил на Украйна без парашути, вероятно с хеликоптери за бързо развръщане на личния състав, както са действали при боевете за летище Гостомел край Киев на 24 февруари 2022 г.

Отбелязва се, че такова подразделение вече действа в Запорожка област – 49-та отделна десантно-щурмова бригада в състава на 58-ма общовойскова армия (Южен военен окръг).

Анализаторите от ISW по-рано са наблюдавали подобни формирования на разузнавателно-щурмови бригади като част от съвместни военни формирования и оценяват, че създаването на такива специализирани формирования е предназначено да отговори на специфични тактически предизвикателства, пред които са изправени руските сили в момента. Тези предизвикателства са по-бързото и ефективно превземане на украинските укрепени пунктове, което ще отвори пътя за последващо бързо настъпление в избрана от руското командване посока.

Разгръщането на такива десантно-щурмови бригади в тила на противника ще означава, че тези специализирани бригади ще бъдат използвани като още едно средство за провеждане на бързи атаки по фронта и по фланговете, на украински укрепени позиции и превземането им в кратки срокове“, се посочва в доклада на ISW.

Източник Днес.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *