Ето кои политолози и анализатори се издъниха в прогнозите си за вота на недоверие!

България отблизо

Много политолози и коментатори се изредиха последните дни да анализират дали ще падне ли или не кабинетът „Петков“. Оказа се, че повечето от тях никакви ги няма в политическите прогнози, тъй като днес вотът на недоверие срещу кабинета „Петков“ се оказа успешен, а те се кълняха, че това няма да се случи.

 

Е, за разлика от пишман политолозите, то хората в България познаха, че кабинетът няма да издържи този вот на недоверие. Може би, защото им се искаше да е така.

Ето кои са едни от най-изявените политолози и коментатори, които се издъниха тотално с прогнозите си, че правителството на Петков няма да падне:

„Сценаристите са олицетворение на злото, те свалят това правителство. Ако трябва да кажа какъв е вариантът за вота днес, не знам, но аз съм оптимист“, каза днес журналистът Асен Агов в ефира на Нова тв.

„За първи път виждам хора да напускат парламентарните си групи по морални съображения. В България има една страхотна промяна“, допълни той.

В студиото бе и Евгений Дайнов, който също коментира горещата политическа жега: „Най-добрият вариант е да продължи правителството. Номера от 20 век не работят в 21 век. Аз вярвам, че няма да падне правителството.

Представителите на мрачните лабиринти на 20 век се плашат, когато видят хора около парламента. Няма нищо по-очевидно от това, будните граждани и техните представители, да се виждат периодично на площада. Обществената подкрепа мачка някои хора в парламента“.

Очаквам да няма 121 гласа за вота, а например 118 – някой ще се разболее, някой ще го заболи ухо или око„, каза по-рано днес Дайнов.

„България ще губи, докато настоява на своето евро вето за Република Северна Македония (РСМ)“, това мнение изрази в сряда проф. Мария Пиргова, която коментира и политическата обстановка в страната.

ГЕРБ блъфира с вота на недоверие, а кабинетът ще оцелее поне до есента. Според политоложката БСП ще падне още при избори сега, а това ще е краят на Корнелия Нинова.

„Ако Слави Трифонов е спечелил достатъчно от „Има такъв народ“ (ИТН), този бизнес проект може да приключи“, допълни тя.

Tagged

1 thought on “Ето кои политолози и анализатори се издъниха в прогнозите си за вота на недоверие!

  1. Защо въобще давате трибуна на такива отявлени олигофрени, имащи се за анализатори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *