Ето кой е виновен за провала на протестите! Вижте провокацията, която изуми мислещите българи

България отблизо

Още не беше стихнало хорото на площада пред Народното събрание, когато се започнаха анализи и философстване защо така грижливо подготвеният протест не успя.

Изказваха се всякакви мнения, някои рационални, други наивни, трети безумни. Българите по стар боен навик протестираха предимно в социалните мрежи в ролята на зяпачи и даваха акъли на леещите пот върху жълтите павета.

Властта каза, че очаква големи провокации и струпа цялата полицейска мощ на мястото на събитието, но провокациите не дойдоха нито от участниците, нито от обичайните заподозрени.

Те се появиха на мястото, където беше организиран протеста – в социалната мрежа.

Неочаквано във всички по-големи групи се появи гневен въпрос и жестоко обвинение към президента Радев. „Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ЗАЩО НЕ ОГЛАВИХТЕ ПРОТЕСТА, И НЕ ИЗВЕДОХТЕ АРМИЯТА, В ПОДКРЕПА НА НАРОДА?! ЗА КОГО РАБОТИТЕ, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ!???“ / Запазваме  правописа и пунктуацията на публикацията до последната запетайка./ А ето и оригиналът:

 

Нямаме идея това тролска атака ли е, или представлява вопъл на наивния народ. На пръв поглед авторката на тези обвинения е средностатистически потребител на мрежата, който качва дежурните картички „Има ли кой да ми каже добро утро“, „Днес е прекрасен ден“, мъдрости от рода на “ Какво само мрънкате че жените не млъквали? Хваща те е за косата и я целувате
Мнооого сложно … ?  и „Бъдете силни като топката, колкото по-силно я ритат, толкова по-далеч отива“.  /пак запазваме правописа/.

И ни се струва много странно, че точно такъв човек, който членува в едни от най-големите групи във ФБ, а непрекъснато стене за нещата от живота – любов, сила, страдание, дребни радости, китки и други женски неща, при това не особено грамотно, изведнъж скача срещу президента. И го обвинява в нещо безумно.

Той ли е длъжен да слезе да поведе народа?

Коя армия да изкара?

Кого да подкрепи, като от обещаните 34 000 души, които уж щяха да дойдат от чужбина, дойде бутикова групичка, подкрепена от родни ентусиасти?

Много фино и много грозно вината за неуспеха на протеста се стовари върху президента. Както напоследък е модерно всичко да се слага на плещите му и той да е перманентно виновен.

Авторката на този пост чела ли е Конституцията?

Знае ли какви са правомощията на президента?

Обвинява го защо не е направил държавен преврат ли?

Извинете, но всичко това е или някакво недоразумение, или целенасочен удар по Радев.

Трето положение просто няма!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Ето кой е виновен за провала на протестите! Вижте провокацията, която изуми мислещите българи

  1. жената много правилно е попитала. Не виждам нито трол нито атака срещу президента. АКО БЯХ на мястото на Президента до сега да съм аресувал цялото правителсто заедно с главатая на бандата – Брисов , както и цялата парламентарна група на ГЕБРБ заено с крадливите им кметове и поткупната им администрация

  2. Президентът докато е президент не може да бъде водач на протести,а тези грозни нападки отвратиха доста хора,включително и мен.Останах с горчивото усещане ,че и тези протести са нагласени ,спонтанното излизане на хората по улиците явно няма да стане с послания ат фейсбук,където всеки си пише каквото му хрумне,народът е разделен,бедните мислят за оцеляване,средните /ако има такива си пазят хляба,който все още имат/,а богатите си мислят за своите бизнес дела,трупане на пачки,на хората е осигурен ВИП БРАДЪР,НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ,КОБИЛКИНА , ГАЛА ,американски екшъни до повръщане и дежурни плювачи ,които да ни обясняват колко добре живеем,а лошото БСП как се опитва да ни вкара влошия сценарий,въобще шоу до зори…Бедни ми бедни народе,кой ни в таз робска люлка люлее?Проспахме живота си в напразни блянове и очаквания,а после друг ни бил виновен…

  3. 🙂 Е, има и наивен народ! Какви протести, какви групи? Фалшиви хора, лош материал, който не може да се реализира на трудовия фронт, защото професионално е некадърен и тогава търсят в политиката да влязат и от там да лапат! И извън България и там никакви ги няма- виждат ги и ги преценяват, защото не може до безкрайност да вземат без нещо да дават!.. Не ги ли виждате фалшиви са! Празни приказки само или лишени от нормално мислене! От мозъка е всичко!… И не ги ли виждате кои са и какви са? Тежко и горко на България заради такива…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *