Става СТРАШНО: Израел нанесе „УДАР в ГЪРБА“ на Русия! Вижте ОТГОВОРА на славянския Колос!

Свят

Официалният представител от министерството на отбраната на Руската федерация, Игор Конашенков съобщи, цитиран от ТАСС, че на 17 септември около 22 часа московско време, четири самолета „F-16“ от военно-въздушните сили на Израел, са нанесли неочакван удар с управляеми авиационни бомби в района на сирийския град Латакия.

Припомняме, че в този район се намира и руската военна база „Хмеймим“. Атаката е започнала недалеч от мястото, където се намирала френската военна фрегата „Оверн“. И в непосредствена близост до насочващият се към полосата за кацане, самолет „Ил-20“ на руските Въздушно-космически сили.

„Ил-20“ всъщност е голям руски самолет, пригоден за радиоелектронно разузнаване и радиоелектронна борба. Той не е оборудван за въздушен бой.

Но ето какво става в действителност.  Френската фрегата „Оверн“ първа започва да изстрелва ракети по Сирия. Непосредствено след това,  израелските летци нанасят удари в района на Латакия, като умишлено се прикриват съвсем близо зад руския разузнавателен самолет „Ил-20“, който в това време, захожда към полосата за кацане от 5 километра височина.

И понеже „Ил-20“ е много по-голям от израелските изтребители „F-16“, е възможно системата „свой – чужд“ на противовъздушната отбрана на Сирия да даде грешка. И да го улучи с ракета от зенитно-ракетния комплекс С-200.

По думите на генерал Конашенков, израелските изтребители умишлено са вкарали руския самолет в този капан. Защото техните наземни средства за управление на полетите, и техните летци от „F-16“, със сигурност са видели руския самолет. Поради простата причина, че той захожда за кацане, от цели 5 километра височина.

Въпреки това, израелските летци умишлено се залепват за опашката на руския самолет и започват да изстрелват управляемите си авиационни бомби по град Латакия. Целите им са били две – с прекомерното си и опасно приближаване до руския „Ил-20“, да объркат системата „свой – чужд“ на сирийската противовъздушна отбрана. Защото когато вражески и свои самолети са в непосредствена близост, системата „свой – чужд“ може да направи грешка. И втората цел е, със своите авиационни удари, да предизвикат сирийската противовъздушна отбрана да отвърне на огъня. И да удари непреднамерено руския самолет, когото израелските летци са вкарали в този вълчи капан.

Точно това заяви и официалният представител на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков, цитиран от ТАСС. Той отбеляза също така, че израелските военни не са предупредили навреме командването на руската група войски в Сирия за планираната от тях атака срещу Латакия. „По горещата линия, добави генерал Конашенков, постъпи уведомление, което дойде една минута преди атаката на израелските изтребители“.

Генерал Конашенков заяви, цитиран от ТАСС, че Руската федерация оценява тези действия на Израел като враждебни. Защото в резултат на умишлените и безотговорни действия на израелските летци, са загинали 15 руски военнослужещи.

Нещо повече. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви в телефонен разговор с израелския министър на отбраната, цитиран от russian.rt.com, че вината за сваления руски самолет и трагичната гибел на екипажа, изцяло лежи върху израелската страна.

Сергей Шойгу добави, че министерството на отбраната на Русия, по различни канали за връзка, нееднократно е призовавало Израел да прекрати бомбардировките на сирийската територия, понеже това създава опасност за руските военни, които се намират там. По тази причина, заяви Шойгу, руското министерство на отбраната си оставя правото за адекватен отговор на тази израелска провокация.

За смях на всички хора по света, представители на израелската армия заявиха, цитирани от riafan.ru, че виновни за инцидента са Дамаск, Иран и Хизбола.

Владимир Путин нарече трагедията с „Ил-20“ „верига от трагични обстоятелства“. Но добави, цитиран от ТАСС, че заявленията на Сергей Шойгу и руското министерство на отбраната, са напълно съгласувани с него.

Което на практика означава, че отсега нататък, на Израел ще му пари под краката. И повече няма да има възможност да атакува руските военни и сирийската територия. Независимо от хитрините, с които се опитва да представи като инциденти, тези умишлени убийства на руски военнослужещи.

Всъщност, след като видяха, че Русия уверено освобождава Сирия и вече нищо не може да я спре, най-големите дружки на САЩ от Тел Авив, започнаха да бомбардират периодично невинните жители в сирийските градове.

А сега преминаха и към пряко унищожаване на руски военнослужещи.

Това Владимир Путин няма да им прости. Никога.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Става СТРАШНО: Израел нанесе „УДАР в ГЪРБА“ на Русия! Вижте ОТГОВОРА на славянския Колос!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *