Ето кой задейства краят на господството на САЩ! Ще се смаете!

Свят

В света нараства броят на държавите, които се стремят да сложат край на прекомерната си зависимост от американската валута. Тази стъпка се налага от поведението на самите САЩ, които използват долара и изградената около него икономическа система като инструмент за политически шантаж и принуда.

Но спрямо Русия този икономически, политически и военен шантаж се провали. Така че Русия е тази реална и могъща държава, която задейства краят на хегемонията на САЩ, пише Global Times.

 

„Но на всяка валутна система на хегемона настъпва денят на колапс. Самите САЩ с „помощта на Русия, Китай и останалия свят задействаха неизбежната тенденция за края на господството на долара, което вероятно ще хвърли в паника американските стратези и икономисти“, се подчертава в статията.

Според изданието, широкообхватните санкции на САЩ срещу Русия са се превърнали в предупреждение към останалия свят за рисковете от използването на долара. Колкото повече Вашингтон използва «хегемонистични средства за постигане на целите си, толкова по-силно ще бъде желанието на международната общност да се освободи от прекомерната зависимост от американската валута», пише изданието.

Доларът се срутва, хегемонията изчезва. Идва редът на нов многополярен и справедлив свят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *