Политик разкри кой ще свали „модела Борисов“ от власт и как ще стане това!

България отблизо

Капанът накрая щракна и за Бойко Борисов. Задкулисието започна да търси нов модел. Той би могъл да се реализира само след детронирането на самия Борисов.

Убеден съм, че той ще бъде най-жестоко ударен от тези, които избраха Иван Гешев за главен прокурор.

Това прогнозира пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай. Ето какво още сподели той:

Бойко Борисов през цялото време си мисли, че той избира главните прокурори. Спомняте си прословутата на реплика на един бивш градски прокурор към него “Ти си го избра”. След петгодишно партньорство със задкулисието, сега Борисов сам попадна в неговия капан. Или както обича да си служи с поговорки: “Хитрата сврака с двата крака”. Десет години задкулисието крепи модела “Борисов”. Този модел, обаче започна да вреди. Затова  започнаха да търсят нов модел.

И, въпреки че в момента  Борисов се ползва с достатъчна политическа подкрепа, за да продължи да управлява, елиминирането му от властта е предстоящо.

Факт е, че ДПС го подкрепят във всяка ситуация, в която патриотите му създаваха проблеми. След разбиването на патриотите обаче, единствената явна подкрепа, която получава премиерът сега е от ВМРО и Красимир Каракачанов. В същото време виждаме, че има удари на прокуратурата срещу представителите на ВМРО.

Имаше скандал около издаването на паспорти, хванаха Джамбазки с алкохол, арестуваха министър Нено Димов. Каракачанов с опита си в политиката, вече е достатъчно информиран, че се готви удар срещу ВМРО. Затова, именно неговото лоби обяви, че се е договорило Сотир Цацаров да бъде избран за шеф на КПКОНПИ.

Доган и компания знаят, че в момента Борисов може да бъде свален за седмица, ако се удари Каракачанов. И това е обяснението, че ДАНС започнаха разработка около генералите в армията, заради различни обществени поръчки. Целта им е да се удари Каракачанов. Затова и Гешев спомена неговото име. След задържането на Нено Димов, Каракачанов обяви, че ако се посегне на още един негов кадър, той ще се оттегли от коалицията. Това ме навежда на мисълта, че чрез удар срещу Каракачанов, задочно ще бъде ударен Борисов. Въпрос на месеци е ние да се изправим пред служебен кабинет, за който говори Румен Радев. Реваншът на задкулисието е в действие.

Така че свалянето на Борисов от властта, е не само възможно, но и предстоящо. Въпросът е кой ще го смени и кой ще го наследи. Според мен, заяви Октай, това няма да е човек от вътре, от България. По-скоро ще дойде за пореден път спасител отвън, с активната намеса на САЩ. През последните месеци виждаме намеренията им, страната ни да се превърне в техен васал, както и желанието им да се ликвидира руското влияние в България. Вероятно ще бъде докаран играч от Америка “ала Кристалина Георгиева”. Това може да е човек от бившите тайни служби, а може да е и някое от юпитата на царя, което още не се е появявало тук.

В коментар на ИСТИНАТА ще отбележим, че желанието на САЩ да налапат България е повече от очевидно. Но…Русия също не стои със скръстени ръце. Българският народ също не иска да приеме новото робство, което се опитват да му наложат. Затова битката ще е изключително оспорвана.

Вашингтон държи върхушката, Русия е с българския народ. Затова трябва да сме наясно, че когото и да докарат отвъд океана, той няма да е добре дошъл в България. А когато имаме такъв могъщ съюзник като Русия, няма как да не победим. Трябват ни само честни избори. Ако успеем да ги направим, с помощта на президента, поне 80% честни, тогава никой няма да може да налага чуждата си воля в България.

Затова желанието ни да се измъкнем от опеката на САЩ не е неосъществимо. Напротив. Напълно реално е. Трябва само да не скланяме глава. А както казва президентът Радев, да изправим рамене и да изпълним мечтата на Апостола за чиста и свята република.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *