Ето речта на президента Радев, която изкара Борисов от кожата му!

България отблизо
С единството на меч, дух и слово България устояваше на бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история.

Това каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в приветствието си по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, което отправи от Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

 

И в най-тежки времена българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на отечеството, допълни президентът.

 

“Извоювала бляскави победи, Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност“, каза още той.

 

“Живеем във все по-неспокоен свят, в който сигурността и суверенитетът ще чертаят бъдещето на нацията. След десетилетия на експерименти, на съкращения и недоимък Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация, по този път обаче няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване, добави президентът и заяви, че съвременно въоръжение ни е крайно необходимо, но то трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при единен подход към видовете Въоръжени сили, допълни президентът.

 

“Съвременното въоръжение е крайно необходимо, но трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при единен подход към видовете въоръжени сили. Затова решенията за националната сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците. Модернизацията е скъп, сложен и всеобхватен процес, но в същината му стой винаги човекът“, подчерта още Радев.

 

Върховният главнокомандващ подчерта, че модернизацията е скъп, сложен и всеобхватен процес, но в същината му стои винаги човекът – неговата професионална подготовка, кадрово развитие и социален статус. Съвременните отбранителни способности са немислими без войниците, сержантите и офицерите, носещи завета за обединена, силна и благоденстваща България, каза президентът.

Tagged

1 thought on “Ето речта на президента Радев, която изкара Борисов от кожата му!

  1. Дрън дрън, всеки може да говори гръмко, но г-н Президент вие какво направихте? Подкрепихте ли медиците? По цял свят има лозунги stay at home, само вие нарекохте това страх и паника! Как Не ви е срам да залагате по този начин живота на милиони Българи с хронични заболявания! Какво правите? Нима забравихте, че 60% от пенсионерите гласуват за партията която ви издигна! Без тези гласове, дали БСП ще влезе в парламента? И не на последно място ВИЕ трябва да сте обединител на народа не разединител. Това, което правете е грозно и пошло!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *