Жан-Люк Меланшон: Ако си въобразяваш, че можеш да победиш Русия, значи живееш в паралелна реалност

Свят

Председателят на френската лява партия «Непокорена Франция» Жан-Люк Меланшон се обяви против войнствената реторика на френските власти и срещу разговорите за необходимостта от прехвърляне на икономиката на военни релси.

 

Да си въобразяваме, че е възможно да спечелим война срещу Русия, означава да се откъснем от реалността, подчерта политикът, говорейки на конференция, озаглавена „Политическият момент: Русия/Украйна“.

«Ако вие преустроите икономиката на военни релси, вие трябва да определите с кого искате да воювате… Откъсване от реалността — това e да си въобразяваш, че можеш да победиш във война срещу Русия», подчерта политикът, говорейки на конференция под името «Политическият момент: Русия/Украйна».

Меланшон също обърна внимание на разходите на Франция за военна подкрепа на Киев. В първата година на конфликта страната е похарчила за военна помощ на Украйна €1,7 млрд, през втората — €2,5 млрд, а през третата година тази сума трябва да се увеличи до €3 млрд, във връзка с което много хора питат следното: откъде да се вземат тези пари, предназначени за закупуване на оръжие за Киев.
Източник: видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *