Проф. Витанов разкри как е превзета Авдеевка и къде ще атакуват руските войски след това

Свят
Кратка информация за политиката и войната за 04 март 2024 г.
Ето – и тази година отмина националния празник. Тия дето искаха да го отменят се изпокриха, народът им показа какво мисли по въпроса на Шипка.
Какво да ви кажа – жалка работа. Да се видят колко струват. Народът ги не ще. Оттук нататък, управлението може да е само с уйдурми, шикалкавения и лъжи. Но така е, когато са те навели, носът ти оре земята и трябва да реализираш чужди интереси. Собственият ти народ те мрази и това, което те държи на власт са външни сили.
Цикълът наслада – страдание им съсипва живота. Наслада – че са на върха на властта, че видите ли, те се тези, които казват накъде да се върви. Страдание – че посоката накъдето сочат, води към трета глуха, народът ги не ще и в дпълнение на това са ги навели и се подиграват с тях, както намерят за добре. Предателите и продажниците никога не свършват добре. Гледайте.
Да се върнем на нашите си теми. Книгата ми за Япония излезе. От утре ще започне по-системното зареждане по големите книжарници – Ориндж, Сиела и Хеликон. Даже в Сиела видях, че са я обявили на сайта си. Постепенно ще започне зареждане и извън София. Може а си я поръчате и онлайн, видях я в обявена в bookstore например.
Какво ще намерите вътре, което го няма в другите книги за Япония. Ще намерите поглед към Япония от гледна точка на ремонтираната теория на Гумильов за развитието на етносите. Защо трябваше да ремонтирам теорията на Гумильов? Защото се оказа, че развитието на Япония не следва траекторията, предписана от Гумильов.
Тогава осъзнах, че сценарият на Гумильов е само един от многото възможни. Ремонтът на теорията на Гумильов ще намерите в първа глава на книгата. Оказва се, че Япония върви по траекторията на Гумилов до 1868 година и после, вместо да изпадне във фаза на обскурация, попада във фаза на териториално и икономическо разширение. За да обясня това, трябваше да ремонтирам теорията на Гумильов. Това ще намерите в първата глава.
Всеки ден ще ви разказвам ей така, какво ще намерите в поредната глава на книгата.
Сега, да се върнем на нашите си дела. Продължаваме с лорд Кейнс. Месецът на Кейнс отива да свършва, а след като свърши, съм ви нагласил нещо много интересно – как се взима власт в една държава. След като мога да пиша как става това в Япония, вероятно съм запознат и как става това на други места по света, нали така. Но затова, като свърши месецът на Кейнс.
Да видим какво ни е нагласил за днес лорд Кейнс
Джон Мейнард Кейнс (ден 26)
… Винаги всичко се решава по причини, различни от действителните основания на нещата…
Ще кажете, че като е говорил тези неща, Кейнс гледал България. Не, не е – навсякъде нещата са така, в по-голяма или в по-малка степен.
Но да тръгнем от България. Искаха да отменят националния празник. И вчера трябваше да търпят освирквания и да се усмихват с кисели усмивки. И защо бяха решили да го отменят? По причини, различни от действителните основания на нещата. Наредили им бяха отвън, това им беше причината. Действителното основание е, че празникът е дълбоко вкоренен в народната душа поради ред причини, които не може ей така, с една заповед отвън, да бъдат изкоренени от хора, определено недостатъчно кадърни, щом са ги навели и носовете им орат земята. Жалка работа, неведнъж съм ви писал.
Караме нататък. Да идем в САЩ и да видим какво става с предизборната кампания. Утре се очаква голяма победа на чичо Дончо в много щати. Ясно е, кого искат републиканците за кандидат за президент. Хейли обаче не се отказва. И се хвали, че е победила в столицата Вашингтон. Мисли си, че изборът на кандидат за президент ще се реши по причини, различни от действителните основания на нещата. Че по някаква чудо, чичо Дончо ще бъде изваден от предизборната кампания.
Действителните основания на нещата са, че Америка има нужда да се справи с проблемите на имперското пренапрягане. И лекарството за това се казва чичо Дончо. Пак ще има решение по причини, различни от действителните основания на нещата. Но тези причини са, че едрият финансов капитал каза, че това, което говори чичо Дончо е близко до това, което мисли едрият финансов капитал. Тъй, че не отписвайте чичо Дончо. Кейнс ни казва, че утре ще е интересен ден в САЩ. Да видим чии причини ще сработят – надеждите за чудо на Хейли или линията на едрия финансов капитал. Ха, познайте, де. А иначе, чичо Дончо вече знае, къде е котилото на съпротивата срещу него – в столицата.
Стига за това.
Международна тема днес – войната в Украйна. Другото се развива съгласно прогнозите. По южната американска граница напливът на мигранти не спира. Израел полека навлиза в Рафа. Нищо неочаквано.
А какво точно става в Украйна? Става това, което ви е прогнозирано. А защо става това, което ви прогнозирам. Ами защото при мен, за разлика от други “експерт” – балабачковци има много математика. Математиката на военните действия се развива от над 100 години. Преди няколко дни ви показах моделите на Ланчестър. Днес ви показвам нещо от мен, от времената, когато започвах да се занимавам с това. Днес съм къде, къде по-напред.
Но, да се върнем на войната в Украйна. Какво ни казва математиката. Ами математиката ни казва, че е важно да имаш числено и техническо превъзходство в точката, в която атакуваш, а не на целия фронт. Това се опитаха да направят украинците при Големия юруш миналото лято, но не им се получи. Що не им се получи? Витанов си счупи устата да говори, че системата Таракан ще изгърми като опре в отбранителни линии, които са плътни при наличие освен това на руско артилерийско и въздушно превъзходство. И както видяхте, математиката и Витанов излязоха прави.
Генерал дьо Гьол и фелдмаршал Юрдек фон Шадраван и още други видни диванни генерали рупаха чипс по диваните и ви крякаха друго, нали така. Отбележете, че Витанов доста точно ви каза какви ще са украинските загуби цял месец преди да почне юруша. Математиката си е математика.
Същата математика показа, че руснаците ще превземат Авдеевка. Нищо не се променило . Превъзходство в точката на атака – артилерийско и въздушно. Помита отбранителните линии и украинското пушечно месо и съответния град пада. Що така? Ами има едно нещо, което се нарича квадратичен закон на Ланчестър. Като гледате, стоят си частите по окопите, а това, което ги намалява, са пораженията от артилерията и авиацията. При това, зависимостта е квадратична от броя на оръдията и самолетите. Е, кой има повече оръдия и самолети в случая? Руснаците. И това компенсира по-малкия им числен състав.
Артлерйското и въздушно превъзходство смила украинското пушечно месо. Квадратично, съвсем по Ланчестър. И докато руснаците го имат това превъзходство, ще е така. А какво е положението в момента? Според западни източници на всеки изстрелян украински снаряд, руснаците изстрелват по 12. Е, какво да чакаме тогава? Украинците мъкнат резерви за да запушат пробива при Авдеевка и тези резерви са смилани (квадратично по Ланчестър) от руското артилерийско и въздушно превъзходство по линията Тоненкое – Бердичи. Ами, ако нещата продължат така, линията Тоненкое – Бердичи ще бъде превзета и фронтът ще отиде на следващата линия Курахово – Карловка. Математика. Никакви чувства. Това при мен, де, при юрдеците е друго. Там имаме ежедневно страдание, поради болката от висенето на голите пропагандни куки, нямащи нищо общо с реалността.
Е, стига по това за днес.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 587 дни.
19 месеца са 580 дни. 19 месеца валидност. Броячът върти. 20 месеца са 612 дни
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 690 дни. 22 месеца са 671 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 22 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравняlайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ще ви направи прогноза, която ще е валидна 690 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знаете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на март. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 690 дни, тогава ще ги взема на сериозно.
За грипа – спирам с прогнозата. Вълната си заминава, съвсем според прогнозата.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *