Жесток скандал разтърси Народното събрание! Стигна се до съд и други обвинения!

България отблизо

Георги Свиленски завежда дело за клевета срещу Тошко Йорданов. Двамата са председатели съответно на парламентарните групи на БСП и „Има такъв народ“. В последния ден на парламента политическите формации отправиха взаимни обвинения за провала с третия мандат, предава bTV. 

 

След като изтече запис от среща на „Демократична България“, в която се обсъждат коалиционните преговори, „Има такъв народ“ обяви, че напуска разговорите.

Мандатоносителят БСП реши, че ще внесе програмата за управление, която бе обсъдена с ПП, ИТН и ДБ, в Народното събрание с надеждата, че ако тя бъде приета, може да се състави програмен кабинет.

„Разбрах че няма да има правителство сутринта на председателски съвет, когато в един глас Йордан Цонев, Тошко Йорданова, Костадин Костадинов и Десислава Атанасова скочиха като попарени, когато разбраха, че има точка, в която е заложена програма на парламента, включваща промените в КПКОНПИ и избирането на Бойко Рашков за председател на Антикорупционната комисия“, заяви днес председателят на групата на БСП в парламента Георги Свиленски.

Тошко Йорданов отговори на твърденията, обявявайки: „Свиленски е лъжец. Третият мандат не се провали на председателски съвет, а когато изтече записът на Христо Иванов“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *