Тошко Йорданов разкри кой е виновен да няма правителство!

България отблизо

В момента няма правителство, няма мнозинство, няма преговори и за да останат още пет дена на власт правят програма. Само че парламентът не е длъжен да приема програма, която да се смята за правителство. Такова нещо го няма никъде. Ние няма да подкрепим това неродено правителство. Христо Иванов с този прекрасен запис унищожи преговорите. Парламент няма да има.

 

Това каза в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на Тошко Йорданов.

Зам.-председателят на Има такъв народ посочи, че на председателски съвет са предложили вариант за решение за шефа на КВЕР.

Предложихме им няколко варианта. Единият с решение на Народното събрание, ние да оторизираме някой от членовете на КЕВР да е временно изпълняващ до избора на нов председател. Може с жребии, може и по друг начин.

Вторият вариант е председателят на Народното събрание да изпрати писмо до КЕВР и да казва, че трябва да изпълни решението на Конституционния съд. Те ни отказаха. Писва ми от това да лъжат постоянно.

Това се случи на председателски съвет и има запис. Докато се избере председател КЕВР е с вързани ръце, а така ще може да работи. Ние блокираме КЕВР, отбеляза Йорданов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *