Задържани са съдружниците на Борисовия зам. министър! Ще се смаете!

България отблизо
Братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани. Собствениците на ”Приста Ойл” и ”Монбат” са разследвани за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци.

Срещу тях има доказателства за фиктивен износ на опасни отпадъци към Германия, както и за укриване на данъци в особено големи размери, съобщават бТВ и БНТ.

 

Пиарът на дружествата на Братята заявява пред бТВ, че те са в страната и с екипите си оказват пълно съдействие на следствените органи. По думите й няма информация за арест на двамата бизнесмени.

 

Освен бизнеса с масла Братя Бобокови, чрез дружеството им „Монбат“ се развиват и в производството и рециклирането на акумулаторни батерии. Атанас Бобоков е председател на съвета на директорите на „Монбат“, а компанията има клон в Монтана, където днес също е имало обиски. От държавното обвинение днес не посочиха бизнесмените или някое от техните дружества.

 

Припомняме, че в изявление на прокуратурата стана ясно, че за 24 часа са задържани Красимир Живков – зам.-министърът от екоминистерството и още 5 души.

Спецпрокуратурата обяви, че Живков е разследван за участие в организирана престъпна група, която е злоупотребявала с отпадъци – в това число и опасни.

Заедно с Живков в схемата е участвал и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Именно там в началото на годината бяха открити голямо количество несепарирани отпадъци, внесени от Италия.

 

След повдигането на обвинения е възможно арестът им да бъде удължен до 72 часа, както и да се иска постоянното им задържане./Източник frognews.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *