Ревизоро изненадващо призна: Не мога да уволня зам. министър Красимир Живков! Той е назначен от много голям човек!

България отблизо
Няма да искам оставката на зам.-министър Красимир Живков. Нямам и такива правомощия. Всички те се назначават от премиера Бойко Борисов. Аз отговарям за хората под своите заместници.

Това заяви пред журналисти началникът на Министерството на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро.

 

Зам.-министърът на екологията Красимир Живков бе отведен за разпит днес. Прокуратурата обяви, че той е бил част от организирана престъпна група заедно с бивш началник на РИОСВ – Плевен. ОПГ-то е извършвала закононарушения по линия на преработката на опасни отпадъци.

 

“Няма да искам оставката на заместника си Красимир Живков. Аз нямам и такова право. Зам. – министрите се назначават от премиера Бойко Борисов. Аз назначавам всички под заместниците си”, отсече Емил Димитров.

 

Емил Димитров обясни, че контролът, свързан със съхраняването на отпадъци, внесени в страната, се осъществява от регионалните екоинспекции, а не от заместник-министъра.

 

Разследването продължава и в момента, а наблюдаващите прокурори ще преценят на кого и за какви деяния да бъдат повдигнат обвинения, както и каква част от информацията да бъде оповестена публично.

 

Задълбочават се проблемите с екоминистерството. Скандалите започнаха още миналата година, когато проблемите с водата в Перник “взеха главата” на вече бившия министър на МОСВ Нено Димов.

 

В момента в полезрението на родните служби са зам.-министър Красимир Живков и братя Бобокови. Става дума за подставени фирми, които са се занимавали с вноса на боклук у нас.

 

Събрани са множество доказателства, от които се установява, че зам.-министърът на околната среда и водите е съдействал за издаването на нотификации за внос на отпадъци основно от Италия. Той е оказвал натиск на свои подчинени служители да издават такива неверни нотификации. Служителите, които отказвали да издават такива нотификации, са били подлагани на натиск и принуждавани да напускат работата си.

 

Припомняме, че през януари заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков беше на разпит в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на намиращия се в арест министър в оставка Нено Димов като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите. Живков заема поста на зам.-министър в екоминистерството от 2014 година, пише порталът Фрогнюз.

В коментар на ИСТИНАТА ще акцентуваме на факта, че досега никой не знаеше докъде се простират пипалата на Борисов. Значи на него не му е стигало да назначава министрите, а е трябвало да назначава и зам. министрите. Ами нали министърът трябва сам да подбере екипа, с който ще работи. Как ще работи, когато не може нито да дава нареждания, нито да назначава и уволнява своите заместници. Понеже те били назначени от…Борисов?!

Затова не върви „футбола“ в България. Защото Борисов назначава и уволнява  всички. А министрите му са само пионки. И играят ролята на бушони. Защото, ако се случи някой гаф, виновен е не Борисов, който всъщност е назначил тези хора, а само министъра или зам.министъра.

„Перфектна“ схема, не мислите ли?!

Tagged

1 thought on “Ревизоро изненадващо призна: Не мога да уволня зам. министър Красимир Живков! Той е назначен от много голям човек!

  1. Това човече е действало по заповед на този, който го е назначил: Борисов. Живков е член на престъпна група, а този, който го е назначил е ръководителя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *