Залезът на ГЕРБ приближава неудържимо! Ето кой ще детронира Борисов!

България отблизо

Пробив в София по модела „Румен Радев“ е категорично възможен, но дали този пробив ще бъде в лицето на Мая Манолова – не е ясно. 

Това коментира политологът Христо Панчугов пред БНР, имайки предвид „възшествието“ от „нищото“ на настоящия президент.

По думите му е сигурно, че БСП ще подкрепят Манолова, ако тя се кандидатира за кмет на столицата. „Иначе БСП трябва да са политически заблудени, за да издигнат друг, добави политологът„.

„За първи път изглежда, че балотаж в София е възможен, но кой ще отиде на него е трудно да се предрече“, изтъкна още експертът.

Според него кризите в София около ремонтите са оставили усещането, че успехите в управлението на този град не са толкова видими, колкото ГЕРБ искат да ги представят.

„Това получи отражение и в новината за сключването на споразумение на ГЕРБ и СДС –  търси се партньорство“, посочи той и допълни, че преди няколко месеца е изглеждало по-сигурно, отколкото сега, че Мая Манолова ще се включи в надпреварата за столицата и че ГЕРБ, като че ли ще имат друг кандидат, а не Йорданка Фандъкова.

Опозицията, в лицето на БСП, проспа всички истински скандали в София, за да издигнат кандидат, който да наложи себе си като смислена алтернатива и да привлече гласове“, констатира Панчугов и подчерта, че инерцията работи най-много за ГЕРБ.

Христо Панчугов посочи най-големите скандали в столицата – замърсяването, обществените поръчки и корупцията.

Според него десницата има голям потенциал в София, защото около 90% от електората ѝ живее в столицата, но проблемът бил, че кандидатът на „Демократична България“ изглежда, като че ли си играел с проблемите на София, не стоял достатъчно сериозно.

„Разговорът трябва да бъде сериозен и свързан с битката за промяна, от гледна точка на корупцията и на начина на управление на общинския бюджет, а не толкова дали познава градската среда и желанието за нейната промяна“, изтъкна още политологът.

По думите му много важно е каква кампания ще проведат десните, за да не поставят избирателите си в сложната ситуация на балотажа в София да избират по-малкото зло, както беше на президентските избори./news.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *