Западна медия каза до какво ще доведе конфронтацията на САЩ с Москва и Пекин!

Свят

Съединените щати решиха да се конкурират едновременно с Русия и Китай, тъй като считат и двете държави за своя непосредствена заплаха, пише FA.

 

Въпреки това, според автора, желанието да се конкурира с две големи сили ще доведе Вашингтон до провал.

За да се конкурират със света, Съединените щати ще трябва да изберат своите сражения, защото не могат да се бият срещу всички едновременно, пише изданието.

Новата стратегическа епоха създава спешна необходимост политиците безмилостно да приоритезират и определят кои въпроси и региони Съединените щати ще игнорират, къде ще се опитат да смекчат ситуацията или ще посветят само малка част от своето внимание и ресурси.

Противно на естествените си желания и намерения, сега Щатите са принудени да поемат по пътя на едновременна конкуренция с две големи държави, които имат свои собствени глобални интереси. Ако САЩ искат да успеят, ще трябва внимателно да избират своите сражения, пише изданието.

Но каквото и да направят САЩ, пак няма гаранция за успех. По простата причина, че Русия е най-голямата ядрена сила, която на всичко отгоре има и хиперзвукови ракети, които могат да носят и ядрени бойни глави. А срещу хиперзвуковите ракети нито САЩ, нито друга западна страна са успели да открият противодействие.

Китай също има ядрени ракети и Пекин продължава да увеличава своята мощ, докато САЩ почти изразходиха конвенционалните си оръжия, за да въоръжават Украйна.

С други думи, конфронтацията с Москва и Пекин със сигурност води до поражение за Вашингтон. И единственото, което би могло да ги спаси е връщането на всички американски военни бази в САЩ и преговори с Русия и Китай.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *