Западни експерти треперят: Руската армия има тайно оръжие, което ще обърне хода на войната!

Свят

Според западни експерти въоръжените сили на Руската федерация разполагат с електромагнитно импулсно оръжие(ЕМИ), което може да извади от строя военни и граждански инфраструктурни обекти. То може не само да ликвидира военните способности на Украйна, но и да я върне в пещерната епоха.

 

Руските специални сили в Украйна са оборудвани с оръжия, които могат непоправимо да поразят всички електронни устройства в радиус на повече от 10 км. от попадението на заряда. Това съобщава The Times, цитиран от украинския Фокус.

Електромагнитен импулсен удар може да извади от строя военната и гражданска инфраструктура на Украйна, което нанася опустошителен удар върху способността й да се защитава. Например оръдията и танковете няма да могат да стрелят, защото насочването е електронно. Противовъздушната отбрана излиза от строя, понеже също работи с електроника. Самолети, дронове, връзки между подразделенията и с централното командване също отпадат. С други думи, където паднат зарядите ЕМИ украинските въоръжени сили престават да функционират, а населените места потъват в мрак.

И единственият изход е да се предадат.

За да постигне това, Руската федерация е разработила неядрени боеприпаси EMИ, които могат да бъдат изстрелвани от Земята.

„EMИ ударите оставят много малко видими следи, така че е трудно да се разбере дали някой вече е бил използван, без да сте на място, за да разследвате“, каза Джъстин Брок, старши сътрудник в мозъчния тръст на Кралския институт за обединени въоръжения (RUSI).

Сега Руската федерация се опитва да спре електроснабдяването и водоснабдяването в Украйна. EMИ удар може да причини сериозни щети на украинската инфраструктура.

Припомняме, че на практика руската армия има само два избора. Или да убива населението на Украйна, или да му спре тока, водата, газта и т.н. Второто е за предпочитане, защото няма да има масова загуба на живот, поне не веднага. А и оставя възможност на населените места и въоръжените сили да се предадат. В противен случай подразделенията на руската армия влизат в населените места или атакуват украинските позиции и без особени усилия унищожават всяка възможност за съпротива.

Томас Уитингтън, експерт по електронна война в RUSI, каза, че Западът отдавна е гледал на EMP удара като на прелюдия към ядрена война и използването му в Украйна може да се тълкува от НАТО като стъпка към по-смъртоносни ядрени атаки.

Вероятността за това обаче не е голяма. Директорът на геополитическите изследвания Джеймс Роджърс смята, че Путин търси възможност чрез електромагнитната атака да обърне хода на войната.

„Ударът на EMИ може да осигури пробив, който ще обърне нещата за него (Путин). Това ще предотврати и всяка възможност на украинците да си върнат териториите, които са загубили“, смята анализаторът.

Припомняме, че в Руската федерация обявиха успешното използване на електромагнитни пушки „Ступор“. Той заглушава сигналите на БПЛА, лишавайки оператора от контрол.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *