Заподозряха Радев в тайна връзка с Митрофанова. Истина, или поредният удар по президента?

България отблизо
Посланичката на Русия Елеонора Митрофанова застана зад президента Румен Радев по време на тържествената заря-проверка в деня на Съединението в Пловдив. Москва обяви България за неприятелска държава, а малко преди това започна война срещу Украйна, която продължава повече от половин година.

България отбеляза 137 години от Съединението. По този повод Стефан Дечев разказва за първата предизборна кампания след това, през 1886 година. И тогава много политици казват “Без Русия не можем”.

 

Няколко часа по-рано Пловдивският митрополит Николай нападна училите на Запад българи и използва близки до пропагандата на Путин тези за лошия Запад и добрия Изток.

Б.Р.

Това е хаотичният текст в българска медия, която се опитва да унижи президента и Митрофанова и да внуши ново разделение в народа.

Никой не си направи труда да преброи колко са посланиците, уважили празника ни.

По наши данни са изпратени хора, или венци от почти всички посолства.

Така поднесени нещата обаче, целят обикновения читател да реши, че на тържеството са били само Радев и Митрофанова, а тя е дошла по негова лична покана. И че двамата на снимка заплашват България и нейните демократични ценности. Останалите на фотоса явно само са част от миманса.

Опасно е, когато медии се опитват да манипулират народа.

Още по-опасно е, когато същият този народ се хване на въдицата. /Дано не са много!/

Колкото до присъствието на Митрофанова в Пловдив, това означава едно и само едно. 

Като посланик, тя уважава България и нейните съкровени дати, въпреки напрежението между двете държави, създадено от нашите политици.

Останалото е въпрос на интерпретация! 

Станислава Славова

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *